PDC WK woensdagmiddag Zonneveld verliest, Szaganski, Lennon en O'Connor winnen PDC
PDC

PDC WK woensdagmiddag Zonneveld verliest, Szaganski, Lennon en O'Connor winnen

Woensdagmiddag is het wederom tijd voor drie eerste ronde partijen en een tweede ronde partij van het PDC WK in het Alexandra Palace. In de middag zien we Niels Zonneveld in actie, terwijl vanavond Richard Veenstra en Christian Kist het podium betreden.

De PDC-tourkaartrace lijkt sowieso het onderwerp van de middagsessie. De Pool Radek Szaganski en de Ier Steve Lennon deden goede zaken in de strijd om behoud van hun PDC-tourkaart. Szaganski won met 3-2 van de ervaren Fin Marko Kantele. Steve Lennon zette Owen Bates in een beslissende set opzij. William O'Connor gunde Bhav Patel uit India, die via een achterdeur het Alexandra Palace mocht betreden, geen leg. Niels Zonneveld bleek niet opgewassen tegen Ross Smith.

Zoals het hele toernooi kunnen abonnees de wedstrijden zien via ViaPlay en PDC TV.

Updates:
Radek Szaganski
(82.4) 3-2 Marko Kantele (78.47) (3-1, 2-3, 2-3, 3-1, 3-0) (R1)
In een zenuwslopende strijd op het PDC-toernooi versloeg Radek Szaganski de Finse veteraan Marko Kantele na een intense vijfsetter. Szaganski, winnaar van het Players Championship event, begon sterk maar zag Kantele terugvechten, wat resulteerde in een gelijke stand van 1-1 in sets na Kantele's overtuigende overwinning in de tweede set. Een drama op de dubbels bracht Szaganski in moeilijkheden, waardoor Kantele een voorsprong nam van 2-1 in sets. Szaganski vocht terug, forceerde een gelijkspel door de vierde set te winnen en dwong zo een beslissende set af. Het hoogtepunt van de wedstrijd was Szaganski's ongelooflijke 142-finish in de beslissende set, wat hem een cruciale voorsprong gaf. Met een verbluffende prestatie in de vijfde set zegevierde Szaganski met 3-0, en verdiende zo een plaats in de tweede ronde, waar hij tegen Raymond van Barneveld zal spelen.

Steve Lennon
(88.75) 3-2 Owen Bates (86.51) (1-3; 2-3; 3-1; 3-1; 3-1) (R1)
Het bloedstollende duel tussen Steve Lennon, bijgenaamd "Scuba Steve", en nieuwkomer Owen Bates op het PDC World Darts Championship bleek een ware krachtmeting. Terwijl Lennon uiteindelijk de overwinning claimde met 3-2 sets, baarde Bates, bekend om zijn bijnaam 'Master Bates', voorafgaand aan het toernooi voor wat ophef. Ondanks deze afleiding toonde Bates een onverschrokkenheid die zijn potentieel als opkomend talent onderstreepte. Lennon's vastberadenheid en ervaring gaven hem de overhand, Bates kwam twee sets voor waarna Lennon het tij deed keren door drie sets op rij te winnen.

William O'Connor (98.74) 3-0 Bhav Patel (82.0) (3-0; 3-0; 3-0)
Patel uit Londen heeft als debutant op het PDC-WK geen leg weten te winnen. Patel miste een 157-finish op tops in de eerste leg van de tweede set. Het bleek de enige pijl die de Londenaar naar de dubbel mocht gooien. William O'Connor speelde sterk, na de eerste set stond hij op 104.86 gemiddeld wat 'afzwakte' naar 98.74. De 37-jarige Ier "The Magpie" verloor geen enkele leg waarmee hij door is naar de volgende ronde waar hij Chris Dobey gaat ontmoeten.

PDC WK woensdagmiddag 20 december 13:30
Radek Szaganski (82.4) 3-2 Marko Kantele (78.47) (3-1, 2-3, 2-3, 3-1, 3-0) (R1)
Steve Lennon (88.75) 3-2 Owen Bates (86.51) (1-3; 2-3; 3-1; 3-1; 3-1) (R1)
Ross Smith (95.01) 3-1 Niels Zonneveld (90.75) (3-0; 3-2; 2-3; 3-1)