PDC WK zaterdagmiddag: Cross, Williams en Chisnall door naar kwartfinale PDC
PDC

PDC WK zaterdagmiddag: Cross, Williams en Chisnall door naar kwartfinale

Ook op deze zaterdagmiddag konden we weer genieten van een aantal mooie wedstrijden op het WK. In de middag zagen we drie wedstrijden bij de laatste zestien afgewerkt worden. De middag werd geopend door Damon Heta en Scott Williams. Het was een vermakelijk duel tussen twee vermakelijke spelers. Williams ging er vandoor met de overwinning dankzij een aantal hoogstandjes. Dit duel werd gevolgd door Daryl Gurney die het opnam tegen Dave Chisnall. Chisnall was over het algemeen net te sterk voor Gurney, die wel mooie dingen liet zien. Bij vlagen was de scoringspower van Chisnall echter te machtig voor Gurney. De middag werd afgesloten door Rob Cross en Jonny Clayton. Hierin kwam Clayton er niet aan te pas en speelde Cross erg sterk. De Engelsman kwam geen seconde in de problemen en won zonder een set te verliezen. De verslagen zijn per wedstrijd hier te lezen:

Alle uitslagen:
Damon Heta - Scott Williams 1-4
Daryl Gurney - Dave Chisnall 2-4
Rob Cross - Jonny Clayton 4-0

Damon Heta (92.50) 1-4 Scott Williams (92.96)
2-3, 3-1, 2-3, 1-3, 2-3
De eerste set werd direct spannend en beide heren zette een goed niveau neer. Bij een stand van 2-2 in de eerste set mocht Williams beginnen aan de laatste leg, dankzij slordigheden van Heta kreeg Williams de gelegenheid om direct de eerste set te pakken. In de tweede set zorgde Williams voor een spectaculair moment. Waar Heta in de eerste set de 170 zag als een wegzetbeurt, ging Williams er een set later wel voor. Met Heta op 208 gooide Williams 'The Big Fish' om 1-1 te maken in legs. Uiteindelijk ging de set wel naar Heta met 3-1. Een uitstekende derde set waarin Williams met 2-1 voorkwam, werd ook weer beslist middels een beslissende leg, Bij een stand van 2-2 mocht Williams beginnen aan de leg. Het was ook de Engelsman die de leg wist te houden en 2-1 voor wist te komen in sets. Op deze setwinst volgde een 108-finish van Williams om direct weer met 1-0 voor te komen in legs en Heta dus te breaken. Hierna pakte Heta een leg, maar was het weer tijd voor Williams, die een 110-finish uit de hoge hoed toverde. Hieropvolgend miste hij wat dubbels, maar pakte 'Shaggy' toch de set en de 3-1 voorsprong in sets. In de set hierna misten beide heren steeds meer dubbels. Ook in deze set werd het 2-2, de laatste leg mocht Williams beginnen. Via dubbel twee wist Williams uiteindelijk de winst te pakken.

Daryl Gurney (91.03) 2-4 Dave Chisnall (98.98)
2-3, 2-3, 3-2, 3-0, 0-3, 1-3

De eerste set ging direct tot het gaatje. Chisnall had al drie set-darts gemist, maar bij een stand van 2-2 was het Chizzy die de eerste set wist te pakken. De eerste 100+-finish viel direct na de pauze. Gurney gooide 110 uit om direct op 1-0 te komen in de tweede set. Hij kwam ook op 2-0 in legs. Echter begon Chisnall hierna een stuk beter te gooien en maakte hij er 2-2 van. In de laatste leg werden veel dubbels gemist door zowel Chisnall als Gurney. Uiteindelijk was het Chisnall die de set pakte via dubbel één. Ook de derde set ging tot het uiterste. Bij een stand van 2-2 gooide Gurney zijn tweede finish boven de honderd: 130, uit om de set te pakken. Chisnall verzwakte wat in de vierde set en Gurney speelde erg sterk. Met een 151-finish pakte de Noord-Ier de set zelfs met 3-0. Na de pauze begon Chisnall dan weer erg sterk. Hij kwam, mede dankzij een 99-finish al snel met 2-0 voor in de set. De set ging uiteindelijk vrij eenvoudig, met 3-0, naar Chizzy. Deze lijn trok Chisnall redelijk door. Met een 2-1 voorsprong in legs, maakte hij geen fout en won hij de wedstrijd.

Rob Cross (98.41) 4-0 Jonny Clayton (90.89)
3-1, 3-0, 3-1, 3-2

De wedstrijd begon uitstekend met een 140-finish van Rob Cross in de eerste leg. Dit was de opmaat voor het winnen van de eerste set voor Cross. Clayton speelde niet erg sterk en Cross speelde erg degelijk, maakte zijn kansen af en scoorde goed. Hierdoor was ook de tweede set een prooi voor Cross. Op veel facetten kwam Clayton te kort dit duel en was Cross erg goed. In set drie gooide Cross 107 gemiddeld en pakte hij de set met 3-1. In de vierde set kwam Clayton op 1-1. Dit keer kwam Clayton ook op 2-2 en dus kwam er een vijfde en beslissende leg. Echter kon Clayton in deze leg geen vuist maken en won Cross met 4-0 in sets.