UK Open 2010 PDC
PDC

UK Open 2010

UK Open 2010

Aan de UK Open zal de top 96 van de UK Open Order of Merit meedoen. Evenals 32 spelers die zich via lokale kwalificatietoernooien en 10 spelers die zich via een van de BDO county kwalificatietoernooien hebben geplaatst. Wel een voorwaarde voor deelname via de UK Open Order of Merit is dat je minimaal 3 van de 8 voortoernooien hebt gespeeld. De UK Open zal van 3 tot en met 6 juni gehouden worden in het Reebok Stadium te Bolton.

Mark Walsh is als eerste geplaatst met een totaal van 15.200 pond uit 8 deelnames, gevolgd door Phil Taylor met 15.000 pond uit 3 deelnames. De top 32 zal tijdens de UK Open, ook bekend als 'The FA Cup of Darts' pas in de derde ronde instromen op vrijdag 4 juni. Bij de top 32 zitten onder andere Simon Whitlock, Vincent van der Voort, Peter Wright, Jelle Klaasen, Co Stompé, Michael van Gerwen, Steve Maish, Tony Eccles en Nigel Heydon en voor de rest de namen die je daar mag verwachten.

Het toernooi zal op 3 juni beginnen met de voorronde, eerste ronde en tweede ronde en is uniek door het vrije loting systeem waardoor iedereen elkaar altijd tegen kan komen aangezien er niemand een zogenaamde beveiligde status heeft. In de voorronde en eerste ronde zullen de nummers 65 tot en met 96 van de UK Open Order of Merit meedoen, net zoals de regionale en BDO gekwalificeerden. Via de regionale kwalificatietoernooien hebben onder andere voormalig Lakesidedeelnemer Paul Gibbs zich geplaatst en Ricky Evans, die tijdens het WK in 2007 meedeed namens Engeland als jeugdspeler. En via de BDO county heeft onder andere Andy Murray zich weten te plaatsen. De wat bekendere namen die op de plaatsen 65 tot en met 96 van de UK Open Order of Merit staan zijn Steve Farmer, Gary Mawson, 'The Muffin Man' Steve Hine, een van de vele Engelse talenten Joe Cullen, Jason Clark en Richie Burnett.

In de tweede ronde zullen vervolgens de nummers 33 tot en met 64 van de UK Open Order of Merit en de 32 overgebleven spelers uit de eerste ronde meedoen. Bij de nummers 33 tot en met 64 zitten onder andere Andy Smith, Paul Nicholson, Colin Monk, Steve Beaton, Barrie Bates, Adrian Gray, Robert Thornton, Chris Mason, Roland Scholten, Wayne Mardle, Mick McGowan, Kirk Shepherd, Arron Monk (de zoon van Colin), Kevin McDine, Peter Manley en Alex Roy. De nummers 31 en 34 zijn door een gelijk totaal aan prijzengeld geplaatst via het gewonnen prijzengeld in de laatste vier toernooien.

De loting voor de voorronde, eerste ronde en tweede ronde zal gedaan worden op donderdag 13 mei. De loting voor de derde ronde zal direct na het einde van de tweede ronde op 3 juni in Bolton gedaan worden.

Dus Nederland wordt vertegenwoordigd door 5 spelers te weten: Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Co Stompé, Michael van Gerwen en Roland Scholten. Enkele spelers die zich niet hebben weten te plaatsen zijn: Raymond van Barneveld (doordat hij maar 1 toernooi mee heeft gedaan), Toon Greebe, Dave Askew, Andy Jenkins, Mareno Michels, Lionel Sams en Mensur Suljovic.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws