Jonny Clayton heeft bijzonder record als World Grand Prix winnaar PDC
PDC

Jonny Clayton heeft bijzonder record als World Grand Prix winnaar

Aanstaande maandag begint weer een van de grootste PDC-major toernooien van het jaar: de World Grand Prix. Het toernooi met het bijzondere dubbel-in, dubbel-uit format vindt dit jaar plaats in Leicester.

32 top-darters doen weer mee, onder wie de winnaar van 2021: Jonny Clayton. Clayton won de World Grand Prix dat jaar, in een jaar waarin hij zijn grote doorbraak had. ‘The Ferret’ won eerder dat jaar namelijk al de Masters en de Premier League en pakte in 2021 ook de World Series Finals titel.

In die gewonnen World Grand Prix heeft Clayton iets unieks gedaan: hij had namelijk een finishpercentage van boven de 50 procent, voor zowel de openings- als afsluitende dubbels. Daarmee is Clayton de enige speler ooit in de geschiedenis van de Grand Prix die het toernooi won met een toernooi finishpercentage van boven de 50 procent.

Of Clayton dit jaar weer zoveel indruk maakt op de World Grand Prix, is vanaf maandag te zien op Viaplay en VTM.