Van Gerwen heeft langste reeks perfecte darts, Meikle heeft een zeldzame reeks PDC
PDC

Van Gerwen heeft langste reeks perfecte darts, Meikle heeft een zeldzame reeks

Van Gerwen heeft langste reeks perfecte darts, Meikle heeft een zeldzame reeks

Christopher Kempf, die voor de PDC statistieken analyseert, heeft gekeen naar de verrassende zeldzaamheid van langere reeksen van perfecte pijlen.

Op Dartconnect zijn de afgelopen tweeënhalf jaar 2,1 miljoen gegooid pijlen op Players Championship toernooien geregistreerd. Het record aantal perfecte pijlen, 19, is echter op TV gegooid. Michael van Gerwen deed dit op het WK 2013 en het UK Open 2016.

Het is interessant om te kijken naar de reeksen perfecte pijlen op de vloer sinds de intrede van Dartconnect mede omdat dit vragen oproept wat de spelers presteerden voordat de scores online geregistreerd werden.

Mark McGeeney zette begin 2019, een kleine drie maanden nadat hij de stap naar de PDC gemaakt had, een reeks van 13 of 14 perfecte pijlen neer. De Gladiator pakte op Players Championship 9 een leg met dubbel 20 om vervolgens een 9-darter te gooien tegen Adam Hunt. De leg erop begon hij met 180 en 81, afhankelijk of deze beurt begonnen werd met triple 20 kwam het aantal perfecte pijlen dus op 13 of 14 uit.

Adam Hunt trof op Players Championship 28 in 2019 wederom een speler, die een sterke reeks neerzette. Suljovic won leg 6, gooide in leg zeven een 9-darter om de leg erop te beginnen met 180 of 140. Dit komt neer op 13 tot 15 perfecte pijlen, afhankelijk welke pijl van de laatste beurt de triple 20 niet vond.

Ryan Meikle is een van de weinige spelers die een lange reeks wist neer te zetten zonder een 9-darter te gooien. Op Players Championship 26 gooide Meikle tweemaal 18 in leg vier gevolgd door een 61-finish in twee pijlen. Om de daaropvolgende leg met tweemaal 180 te openen. Zodoende gooide Meikle een reeks van 14, mogelijk 15 perfecte pijlen en is hiermee tevens een van de weinige spelers die in twee opeenvolgende legs tweemaal 180 gooide.

Van Gerwen heeft langste reeks perfecte darts, Meikle heeft een zeldzame reeks

In 60 Players Championship toernooien is er maar een geval waarvan zeker is dat er 15 perfecte pijlen op rij gegooid zijn. Deze eer valt Gerwyn Price ten deel, die deze reeks neerzette op het laatste Players Championship toernooi van 2019.

Price begon de betreffende leg ijzersterk. The Iceman opende met een 9-darter om de leg erna met 177 en 180 te openen. Ongetwijfeld zakte bij Jonathan Worsley de moed in de schoenen. De reeks kwam ten einde doordat Price in de zesde beurt van de wedstrijd 92 gooide, waarschijnlijk nadat hij met single 20 begonnen was. In theorie is het mogelijk dat Price 16 perfecte pijlen gooide, indien hij zijn zesde beurt met triple 18 begon, maar dat doet de Welshman normaliter niet.

Van Gerwen heeft langste reeks perfecte darts, Meikle heeft een zeldzame reeks

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws