Voorbeschouwing Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 dag 4 PDC
PDC

Voorbeschouwing Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 dag 4

Voorbeschouwing Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 dag 4

We hebben een mooie derde dag van het PDC WK 2013 achter de rug waarbij Raymond van Barneveld op sublieme wijze de tweede ronde binnenwandelde. Vanavond komt onder andere voormalig jeugd wereldkampioen Arron Monk in actie. Ook oud Lakeside kampioen Mark Webster zal aan de oche verschijnen, evenals de nummer drie van de wereld James Wade. Een voorbeschouwing op de vierde dag van het wereldkampioenschap.

Speelschema 1e ronde dag 4
1x voorronde, 4x eerste ronde

Peter Wright v Arron Monk
Carlos Rodriguez v John Bowles (V)
Mark Webster v Ian White
James Wade v Peter Hudson
Jamie Caven v Rodriguez/Bowles

Peter Wright en Arron Monk zullen de avond openen. Peter Wright die geruime tijd niet veel van zich liet horen, liet pas dit jaar van zich spreken door de Players Championship te Killarney in oktober op zijn naam te schrijven. De dag daarop bereikte hij de halve finale van de tour. Met nog enkele kwartfinaleplekken heeft de kleurrijke speler, die momenteel de 24ste positie op de PDC Order of Merit bezet, een redelijk jaar achter de rug op de tour.

Wright is op papier misschien wel de favoriet, maar Arron Monk heeft bewezen dat hij zich goed staande kan houden de senioren. Op de afgelopen Grand Slam of Darts kwam hij door de groepsfase heen en op de Dutch Darts Masters te Nuland bereikte hij de kwartfinale. Dat Monk een goed potje kan darten en één van de spelers is voor de toekomst, is duidelijk. Dit jaar was hij de ster op de Youth Tour met maar liefts zes overwinningen op zak inclusief de dubbele winst op het laatste Youth Tour weekend. Het jong talent eindigde dan ook op de eerste plek van de Youth Tour Order of Merit. Dit jaar wordt het tweede optreden van Monk op het WK. Het vorig jaar strannde hij bij de laatste 64 tegen Kevin Painter. Wright en Monk kwamen elkaar vier keer op de vloer tegen. De onderlinge stand is gelijk.

De voorronde van vanavond gaat tussen de winnaar van het West-Europese kwalificatietoernooi Carlos Rodriguez en de runner-up van het PDPA kwalificatietoernooi John Bowles. Rodriguez plaatste zich voor het wereldkampioenschap door in de finale maar nipt van de Nederlander Stefan Couwenberg te winnen. Bowles wist dit jaar een tour kaart te bemachtigen via de Q-School maar heeft op de Pro Tour nog niet veel laten zien. Op het PDPA kwalificatietoernooi wist hij zich verrassend te plaatsen. De winnaar uit de voorronde partij mag terugkomen om het aan het eind van de avond op te nemen tegen Jamie Caven die na zijn kwartfinaleplaats op de UK Open dit jaar, niet veel meer heeft laten zien op tv toernooien. Caven die bekend staat om een goede vloerspeler, heeft enkele goede resultaten geboekt op vloertoernooien dit jaar. Jabba kon de top 32 binnenstormen.

Webster tegen Ian White kan een mooie partij worden. White is de afgelopen periode goed in vorm en Mark Webster die een lange "off-periode" had, liet op de afgelopen Grand Slam weer enige vorm zien in zijn groepspartij tegen Scott Waites. Voor Webster staat er meer op het spel. Hij heeft zijn halve finale plek van twee jaar geleden te verdedigen. De Engelsman en de Welshman troffen elkaar op een vloertoernooi dit jaar die White won en op de Welsh Classic in 2008, waar Webster de sterkste was.

Het is afwachten hoe het met de vorm van de nummer drie van de wereld gesteld is. Wade heeft vanwege mentale problemen wat ups-and-downs. Zijn beste resultaat is de finaleplek op de World Matchplay dit jaar, het toernooi waar hij heel vaak zijn beste spel laat zien. Hij treft debutant Peter Hudson die zich als ongeplaatste speler via de Pro Tour Order of Merit wist te plaatsen. Hudson kwam zo ver vanwege zijn halve finaleplek op de Players Championship te Killarney. James Wade is ongetwijfeld de favoriet in deze partij. De mannen stonden al drie keer tegenover mekaar. Hun eerdere ontmoetingen waren op vloertoernooien. Toch is de stand met 2-1 in het voordeel van Hudson.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws