Voorbeschouwing PDC European Q-School deel 1 PDC
PDC

Voorbeschouwing PDC European Q-School deel 1

Voorbeschouwing PDC European Q-School deel 1

In aanloop naar de PDC Q-School heeft onze redacteur Jacco Krook voorbeschouwd op de PDC European Q-School. Hiervoor heeft hij aan verschillende dartsfans, die als expert beschouwd kunnen worden, naar hun verwachtingen gevraagd. Dit eerste deel zoomt in op verschillende regio's in Europa. Tsjechië en Polen zijn de enige gekozen landen, aangezien het darts daar enorm in opkomst is. De rest van Europa is verdeeld in gebieden.

Tsjechië
Karel Sedlacek lijkt de Tsjech te zijn met de meeste kans om een PDC tourkaart te winnen. Er lopen echter met Adam Gawlas, Tomás Houdek en Roman Benecky verschillende talenten rond en ook Pavel Jirkal is iemand om rekening mee te houden.

Polen
De Poolse fan Franky Pol gaf aan dat het voor hem moeilijk was om twee spelers te kiezen. Hij beschouwt Tytus Kanik, die in 2018 en 2019 al een PDC tourkaart had, als de grote hoop. Steyer en Kciuk maken, volgens hem, ook een goede kans. De in Engeland woonachtige Sawicki zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen. Voor de toekomst is de 16-jarige Bialecki een speler om in de gaten te houden en zal weleens hoge ogen kunnen gooien op de PDC Development Tour, maar een tourkaart winnen lijkt voor hem vooralsnog te hoog gegrepen. De anderen ondervraagden hebben Sebastian Steyer en Krzysztof Kciuk als favorieten.

EuroAsian Darts Corporation
Hier is de Rus Boris Koltsov duidelijk favoriet. Al zouden zijn landgenoot Aleksei Kadochnikov en de Wit-Rus Alexey Pontus ook hoge ogen kunnen gooien.

Scandinavië en Baltische staten
Hier lijkt vooral op de Zweden gelet te moeten worden. Dennis Nilsson en Daniel Larsson lijken de favorieten. Al moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met Andreas Harrysson, die het Wesley Harms erg lastig maakte op het BDO WK. Ook de Zweed Johan Engstrom en de Fin Ulf Ceder worden genoemd.

De Deense fan en statisticus Martin Hawkins verwacht niet dat er een Deen een PDC tourkaart gaat halen. Van de ingeschreven spelen zijn Niels-Jørgen Hansen en Niels Heinsøe de bovenliggende partij. Zij hebben vorig jaar ook regelmatig op de Challenge Tour gespeeld.

Zuid-Europa
Jacopo Ghirardon, een Italiaanse fan, baalt ervan dat Stefano Tomassetti en Daniele Petri, die in zijn ogen de twee beste spelers uit Italië zijn, vanwege privéredenen niet mee kunnen doen aan Q-School. Daardoor lijken Michele Turetta en Alessio Marconi, die pas een jaar steeltip gooit, de voornaamste Italiaanse kanshebbers.

De overige ondervraagden geven de Spanjaard Jose Justicia, die in 2018 en 2019 al een tourkaart had, en de Fransman Thibault Tricole de grootste kans.

Noordwest-Europa
Zoals zal blijken in het tweede deel van mijn voorbeschouwing zijn er verschillende spelers uit Noordwest-Europa die een goede kans maken een tourkaart te winnen. Van deze spelers lijkt Martijn Kleermaker echter de beste kans te maken. Maar ook spelers als Wesley Harms, Dirk van Duijvenbode, Justin van Tergouw en Berry van Peer worden genoemd.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws