World Matchplay Huybrechts heeft gestreden als een leeuw PDC
PDC

World Matchplay Huybrechts heeft gestreden als een leeuw

World Matchplay Huybrechts heeft gestreden als een leeuw

Op maandagavond de laatste wedstrijden uit de eerste ronde van de Betfred World Matchplay. Na drie jaar afwezigheid is Kim Huybrechts terug in Blackpool, de Belg mocht duelleren met Dave Chisnall in de laatste wedstrijd van de avond. Huybrechts wist in 2018 de tweede ronde te halen waar hij verloor va Peter Wright nadat hij Henderson had verslagen in de eerste ronde. Van 2012 tot en met 2017 speelde The Hurricane ook de matchplay waar hij telkens in de eerste ronde verloor. Vanavond bleek het duel met Chisnall een wedstrijd vol breaks waar de Belg Chisnall bleef achtervolgen tot 7-7 en twee legs de dubbel niet wist te vinden waardoor ook de 2022 editie eindigde in de eerste ronde.

Chris Dobey stond met een been in de tweede ronde en viel volledig stil. Cross stond 2-8 achter en won met 11-9. Jose de Sousa versloeg de Duitser Gabriel Clemens en Gerwyn Price had zijn handen vol aan de Duitser Martin Schindler maar wist te ontsnappen met twee 11-darters op rij.

Voor alle info, uitzendtijden, de uitslagen kunt u ons toernooicenter raadplegen via deze link.

Het programma:
Rob Cross (90.52) 11-9 Chris Dobey (89.67)
Dobey die in 2019 en 2021 in de eerste ronde verloor weet Rob Cross op 2-8 achterstand te zetten. De 32-jarige Hollywood maakt dankbaar gebruik van de missers op de dubbel van Voltage Rob Cross. In de 11de leg weet Cross het tij te keren, de 31-jarige Engelsman begint met een 14-darts 76-finish aan een reeks waarin hij zes legs op rij pakt. Cross gooit daarbij nog een 106-finish in 12-darts voor 6-8. Dobey weet de zegereeks van Cross te stoppen door 8-9 te maken met een 11-darter voor de eigen leg. De 18de leg mag Cross beginnen en weet er een verlenging uit te persen door 9-9 te maken. Dobey in het voordeel omdat hij de negentiende leg mocht beginnen maar hij mist tops waardoor Cross na 2-8 achterstand op 9-8 voorsprong komt. Rob Cross perst er vervolgens een magnifieke leg uit en wint het duel.

Jose de Sousa (93.55) 10-6 Gabriel Clemens (92.77)
De in Spanje wonende Portugees weet in de derde leg te breaken met een opmerkelijke keus. De Sousa heeft een vorm van dyscalculie waardoor hij regelmatig op een niet alledaagse dubbel uitkomt. De break gooit hij via dubbel 11 nadat hij 22 had overgelaten. De Sousa komt 4-2 voor tegen de Duitser. Clemens krijgt het gedurende de wedstrijd niet voor elkaar druk te zetten op de Sousa. In de elfde leg begon Clemens met twee maximale 180-scores maar pijl zeven kwam in de triple één terecht, de Duitser maakt er wel een 11-darter van. De German Giant komt tot zes legs met acht 180-scores waarna Jose de Sousa het met een 136-finish afmaakt.

Gerwyn Price (99.78) 10-8 Martin Schindler (95.21)
Vooraf had de Welshman niet gedacht dat de Duitser Schindler zoveel weerstand zou bieden. The Wall werd in de openingsleg gebroken en brak direct terug met een 96-finish in 12-darts. De Duister brak vervolgens Prive en kwam 2-4 voor. The Iceman vecht zich treug tot 4-4 en breakt voor 5-4. Beide mannen wisselen legs uit waarna het 7-7 staat en de Welshman zijn klasse laat ziet met twee 11-darters op rij. Schindler recht nog een keer de rug en komt tot 9-8 waarna Price met een 91-finish de deur in The Wall dichtgooit en wint.

Dave Chisnall (94.84) 10-7 Kim Huybrechts (95.3)
Huybrechts heeft een spannende pot darts laten zien maar bleef met lege handen achter. Een wedstrijd die gekenmerkt werd door breaks aan bedie kanten waarbij Huybrechts de hele wedstrijd achter de Engelsman aan ging. Tot 7-7 kreeg Chisnall Huybrechts niet van zich afgeschud. Om 8-8 te maken had Huybrechts dubbel 12 nodig maar twee pijlen miste doel waardoor de Brit 9-7 maakt. Ook in de 17de leg mist de Belg twee pijlen op de dubbel waardoor Chisnall de finale dubbel kan gooien om het duel te winnen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws