2e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Jerry Hendriks is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

2e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Jerry Hendriks is runner-up

2e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Jerry Hendriks is runner-up

De tweede dinsdagranking ging met 43 deelnemers van start en begon iets later dan gebruikelijk. Rond 19:00 uur werden we getroffen door een stroomstoring waarbij grote delen van ’s-Hertogenbosch zonder stroom kwam te zitten. Op dat moment draaide de muziek van De Dijk met het nummer “Mag het licht uit” dat in dit geval erg letterlijk werd opgenomen. Gelukkig was het probleem binnen een klein half uur verholpen waardoor we met een kleine vertraging van start konden gaan. Bij de heren zette Jerry Hendriks zijn sublieme vorm voort. Enkele dagen terug maakte hij nog indruk door bij de Winmau World Masters de laatste 16 te bereiken en onder andere af te rekenen met Robert Wagner en Darryl Fitton. Dit keer zette hij wederom een mooie zegereeks neer. Hij won van Kevin Swinkels, Junni Ruiter, Jordy Terburg, Jimmy van Schie, Nick van Schaijk, Roy Hamers en Jelle Klaasen en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale. Jelle Klaasen won eerder van Randy Hendrick, Benito van de Pas, Ron Schouten en Davyd Venken. Benito van de Pas kende eveneens een sterke avond en won van Walter de Kort en Rico Dera waarna hij verloor van The Matador. In de verliezersronde herstelde de jonge Tilburger zich door overwinningen te boeken op Christiaan van Overdijk, Wouter Vaes, Nick van Schaijk, Gino Vos, Roy Hamers en Davyd Venken. Hiermee had hij het podium bereikt en mocht hij voor een finaleplaats aanleggen tegen Jelle Klaasen. Evenals eerder die avond was het ook ditmaal Jelle Klaasen die het onderling duel won en zich daarmee plaatste voor de finale tegen Jerry Hendriks. De eerste finale werd met 4-1 gepakt door Jelle Klaasen waardoor het aankwam op een beslissende tweede finale. Ook in deze tweede finale was The Matador te sterk en met een 4-2 overwinning won hij de tweede dinsdagranking.

Bij de dames is Lynn Taeymans de laatste weken zeer goed bezig. Ze won onlangs de eindronde bij de dames en maakt momenteel ook naam in het damescircuit in België. Deze avond wist ze zich rechstreeks te plaatsen voor de finale door na een vrijloting overwinningen te boeken op Annet van Elten en Betty Lenting. Ook Lindsy Kremers kent de laatste weken een goede vorm en stond vorige week nog op het podium. Deze week ging ze helaas onderuit tegen Betty Lenting en Tonnie van de Kallen. In de verliezersronde maakte Annet gebruik van de herkansing door met een 3-2 overwinning op Tonnie van de Kallen en een 3-1 overwinning op Betty Lenting alsnog de finale te halen waarin ze mocht spelen tegen Lynn Taeymans. Evenals bij de heren bleek dat een rechtstreekse plaatsing voor de finale geen garantie gaf op de dagzege. Met twee keer een 4-2 overwinning was het Annet die alsnog het damestoernooi won.

2e dinsdagranking voor Jelle Klaasen, Jerry Hendriks is runner-up

De hoogste finish was er voor de boomlange Jimmy van Schie. Hij wist een 170-finish te gooien en noteerde daarmee de hoogste van de in totaal 19 schitterende finishes van 100 of meer die werden genoteerd. Enkele noemenswaardige finishes waren de 160 van Gino Vos, 152 van Rico Dera, 150 van Christiaan van Overdijk, 146 van Jerry Hendriks en 145 van Ruzdya Hopic. De meeste 180-ers waren er voor Benito van de Pas met maar liefst 13 stuks en werd gevolgd door Jelle Klaasen met 11 stuks.

Volgende week staat de derde dinsdagranking op het programma waarna we alweer zijn aangekomen op de helft van de reeks van 6 rankings. Voor de actuele rankingstand klik hier.

100+ finishes 180-ers
170 Jimmy van Schie
160 Gino Vos
152 Rico Dera
150 Christiaan van Overdijk        
146 Jerry Hendriks
145 Ruzdya Hopic
130 Rico Dera
130 Ruzdya Hopic
126 Randy Hendrick
126 Gino Vos
123 Benito van de Pas
118 Ray Ruiter
116 Wouter Vaes
111 Ron Schouten
111 Ron Schouten
110 Jerry Hendriks
110 Jimmy van Schie
105 Benito van de Pas
101 Gino Vos
13 Benito van de Pas
11 Jelle Klaasen
6 Rico Dera
5 Davyd Venken
5 Jerry Hendriks
3 Ron Schouten
2 Nick van Schaijk
2 Ruzdya Hopic
2 Dave van de Lee
2 Gino Vos
1 Christiaan van Overdijk
1 Teun van Iperen
1 Roy Hamers
1 Sven Wens
1 Kevin Swinkels
1 Randy Hendrick
1 Ron Willemsen
1 Wouter Vaes
1 Michael van der Heijden
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws