Breda krijgt een Allround Dartstoernooi Ranking nieuws
Ranking nieuws

Breda krijgt een Allround Dartstoernooi

Breda krijgt een Allround Dartstoernooi

Breda heeft vanaf volgende week zijn eigen allround darttoernooi, het Triple One's Allround Championship. De wedstrijd is regionaal van opzet, maar organisator Richard Wirken wil meer. “Ik wil het niveau van darten omhoog krijgen.” Wirken, eigenaar van dartshop Triple One Darts, ziet veel talent in de stad. Jonge jongens die het in zich hebben het net zover te schoppen als de in Breda woonachtige Jelle Klaasen. “Ik liep al langer met het idee in mijn hoofd een groot toernooi te organiseren. Er zijn al wel wedstrijden, maar geen allround kampioenschap. Wedstrijden als deze zijn goed voor de ontwikkeling van de dartsport in het algemeen. Toch zeker ook voor het lokaal talent”, aldus Wirken.

Het toernooi wordt volgende week zondag voor de eerste keer gehouden in sportcentrum de Scharen. Volgens Wirken was het erg lastig in deze tijd sponsoring te vinden, toch zette hij door. “Wat dat betreft is het triest gesteld. Het is gewoon een moeilijke tijd met die recessie. Ik had eigenlijk een grotere opzet in gedachten, maar dat heb ik voorlopig uitgesteld. Dat zit er niet in op het moment. Het is een feit dat er alleen in Breda en omgeving al ongeveer 1400 mensen serieus met deze sport bezig zijn dus daar zal het niet aan liggen”, zegt hij.

Wirken die samen met een vriend de kar trekt, verwacht ongeveer 100 tot 200 darters. Hij weet niet of er grote namen op het toernooi afkomen. “Het prijzengeld van totaal 1500 euro, met een hoofdprijs van 500 euro voor de heren en 150 euro voor de dames, zullen niet veel toppers trekken, maar je weet het nooit. Misschien komt Klaasen een kijkje nemen.”

Tijdens het allround kampioenschap zijn er drie spelvormen. Het houdt in dat er een mix van 501 tactics, double in-en double out wordt gespeeld. Wirken: “Het is de bedoeling om van dit toernooi een jaarlijks terugkerend evenement te maken met een vermelding op de nationale dartkalender. Het moet uitgroeien tot een wedstrijd met landelijke uitstraling.”

Bron: Bredavandaag.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws