Henk Rodermond wint verrassend in Staphorst Ranking nieuws
Ranking nieuws

Henk Rodermond wint verrassend in Staphorst

Henk Rodermond wint verrassend in Staphorst

In het gezellige café Spoorzicht in Staphorst werd Henk Rodermond dinsdagavond toch wel verrassend Spijkerman-single-kampioen van de Meppeler Darts Vereniging. Alhoewel Rodermond deze titel in het seizoen 2008-2009 ook al behaalde, was hij nu door zijn mindere vorm en hinderlijke blessure aan de linkerenkel een niet verwachte kampioen. Op deze finale-avond met de 16 beste darters uit de Meppeler Darts Competitie werd onder leiding van bikkel Klaas Koobs darts op het allerhoogste niveau gegooid. De 180-ers werden veelvuldig gegooid. In totaal 24 keer.

In het dartsminded Staphorst plaatsten maar liefst 6 lokale spelers zich bij de laatste 8. In de kwartfinales kon een goed in vorm zijnde Aaldert Akkerman het niet bolwerken tegen top-favoriet Henk Dozeman (1-3). De voor Spoorzicht uitkomende Antoine Feijen verloor onverwacht van Paul Bolding (1-3). Jarno Lier won het in een Spoorzicht-onderonsje nipt van teamgenoot Jan Stegeman (3-2). Nico Harink kon ondanks goed spel in het begin niet echt een vuist maken tegen Henk Rodermond (0-3). De beide halve finales waren bloedstollend spannend. Daar waar Jarno Lier steeds het meeste punten gooide, hield Henk Rodermond zich knap staande met zijn finishes. Door "chek-outs" van 112, 72, 76 en 78 won de in een Fins shirt geklede Rodermond nipt met 4-3. Henk Dozeman liet zich verschalken door een op dat moment ontketende Paul Bolding. De wedstrijd om des keizers baard werd door Jarno Lier gewonnen.

In de finale is het geen moment spannend geworden doordat Rodermond hoge scores (100+) liet volgen door simpel lijkende checks. De voorlaatste leg gooide hij 85 met 2 pijlen uit om vervolgens de laatste leg met een triple 12 en dubbel 18 te beslissen.

Eindstand:
1 - Henk Rodermond (Tapperij 2)
2 - Paul Bolding (Molen 1)
3- Jarno Lier (Spoorzicht 1)
4- Henk Dozeman (Spoorzicht 1)

Op dinsdag 18 mei a.s. zal de Meppeler Darts Vereniging haar laatste competitie-avond laten spelen in Lord Nelson. Belangstellenden zijn ook hier van harte welkom.

Tekst: Han Mastebroek

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws