Hermie van Orsouw wint L&L TOPtraining Ranking nieuws
Ranking nieuws

Hermie van Orsouw wint L&L TOPtraining

Hermie van Orsouw wint L&L TOPtraining

In de laatste TOPtraining van de cyclus werden de kaarten verdeeld voor het nieuwe seizoen. Voor een aantal darters was dit dus nog een belangrijke dag qua promotie of handhaving. In de poules werd al snel duidelijk dat Leo Hendriks en Leon de Geus in vorm waren, zij wisten net als Gilbert van der Meijden al hun poulewedstrijden winnend af te sluiten.

Bij de laatste 8 schakelde Hermie van Orsouw vrij gemakkelijk Fred Kouseband uit met 4-1 en Gilbert van der Meijden had geen kind aan John de Kruijf. De overige twee kwartfinales waren een stuk spannender, beide partijen gingen namelijk over de volle lengte. Pim van Veenendaal won met 4-3 van Leo Hendriks en Leon de Geus won in een spannende pot met dezelfde cijfers van Arjan van Wijk. In de halve finales wederom twee spannende partijen. Hermie van Orsouw won met 4-3 van Leon de Geus en Gilbert van der Meijden deed hetzelfde tegen Pim van Veenendaal.

De finale ging dus tussen de twee “jonkies” Gilbert van der Meijden en Hermie van Orsouw. In de eerste leg miste Gilbert twee darts voor de leg, waar Hermie keurig van profiteerde. In de tweede leg miste beide heren een aantal beurten waarna het Van Orsouw was die uitgooide. De derde leg ging in 17 darts naar Hermie, waarna Gilbert in 21 darts 3-1 maakte. In de vijfde leg miste Hermie een 170 finish op de bull voor een 12-darter, nadat Gilbert 121 niet uit maakte kreeg Hermie nog een kans, ook deze ging mis, Van der Meijden finishte vervolgens keurig in 14 darts. De zesde leg was netjes voor Hermie in 15, en de zevende leg ging in 18 naar Gilbert. De achtste en uiteindelijk laatste leg was in een hele mooie 14 darters voor Hermie van Orsouw en daarmee won hij zijn tweede TOPtraining van deze cyclus.

De meeste 180-ers kwam op naam van Hermie van Orsouw met maar liefst 10 stuks, ook Leon de Geus wist er 8 te gooien. Hoogste finish van de dag was 160 voor Dion den Hartog. Laurens van Maren won in zijn vijfde deelname ook voor de vijfde keer de B-Poule, en hij promoveert met die prestatie samen met Alex van Bruchem naar de A-Poule.

Volgende week zal op 11 juli de kwalificatie voor de A-Poule plaatsvinden, ook zal er een wildcard voor de A-Poule vergeven worden, deelnemers van de kwalificatie hebben een grotere kans op deze wildcard.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws