Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 5e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 5e dinsdagranking

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 5e dinsdagranking

Met 63 deelnemers ging de ranking van start waaronder een vijftal debutanten. Namens België maakten Inge van Genechten en Sven Wens een debuut en verder waren Mark van Gils, Jeroen van Elzen en Wendy Fuesenek er voor de eerste keer. Nadat Jerry Hendriks de dinsdagranking vorige week op zijn naam schreef, begon hij deze editie ook weer sterk. Zonder een leg af te staan boekte hij overwinningen op Roy Hamers, Davy Kardinaal, Ruzdya Hopic en Benito van de Pas waarna hij nipt onderuit ging tegen Tony West die daarmee de finale had bereikt. Jelle Klaasen bereikte eveneens de finale van de winnaarsronde door overwinningen op Michael van der Ven, Jurrian van Os, Kim Huybrechts, Gino Vos en Toon Greebe. In deze finale was `The Matador` met 3-0 te sterk die zich daarmee overtuigend plaatste voor de grote finale. In de verliezersronde werd er volop gestreden om alsnog een plek op het podium te bemachtigen. Kim Huybrechts boekte overwinningen op Christiaan van Overdijk, Davy Kardinaal, Walter de Kort en Gilbert van der Meijden maar moest bij de laatste 8 zijn meerdere erkennen in Benito van de Pas. De jeugdspeler uit Tilburg moest op zijn beurt Jerry Hendriks weer voor laten gaan. Toon Greebe en Jerry Hendriks streden in een onderling duel om een podiumplek. De Bosschenaar won de spannende pot met 3-2 en mocht daarom tegen Tony West aantreden voor de finaleplaats tegen Jelle Klaasen. `The Tornado` won met 3-1 en plaatste zich daarmee voor de finale. Hierin mocht hij aantreden tegen de man in vorm, Jelle Klaasen, die op weg naar de finale slechts 1 leg had afgestaan. Tony West bleek in de finale ook niet opgewassen tegen de Lakeside winnaar van 2006 en wist slechts 2 legs te pakken. Met 4-2 won Jelle de finale en pakte hij zijn derde overwinning van deze rankingreeks.

Bij de dames gingen 10 deelnemers van start waarbij België sterk was vertegenwoordigd. De huidige nummer 3 van België, Inge van Genechten, en Daphne Brynaert en Melissa Jacobs deden een poging om de naam van onze zuiderburen hoog te houden. Daphne Brynaert boekte overwinningen op Marjolein Voogd en Sylvia van de Pas maar ging in de halve finale onderuit tegen Charona de Laat, die eerder had gewonnen van Marilou Daamen. Inge van Genechten won van Macy Netten maar verloor vervolgens van Annet van Elten, die eerder had gewonnen van Melissa Jacobs en Wendy Fuesenek. De finale tussen Charona de Laat en Annet van Elten werd met 3-2 gewonnen door Charona die zich hiermee ongeslagen plaatste voor de grote finale. In de verliezersronde werd gestreden om alsnog het podium te bereiken. Inge van Genegten bleek de sterkste en won van Marilou Daamen en Wendy Fuesenek. Voor een finaleplek streden Annet van Elten en Inge van Genechten tegen elkaar. Eerder die avond stonden de dames al tegenover elkaar en die wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van Annet. Dit keer liep de Belgische al snel weg en nam ze een 2-0 voorsprong, maar dit bleek nog geen garantie. De Nederlandse zette een comeback in en met o.a. een 116-finish kwam ze terug tot 2-2 waarna ze de wedstrijd alsnog winnend afsloot. De finale was dus wederom Nederlands gekleurd. Hier zette Annet haar sterke spel door en met 4-0 won ze de eerste finale. Aangezien dit de eerste wedstrijd was die Charona had verloren kwam het aan op de tweede finale. Hierin werd het wederom niet erg spannend en met 4-1 won Annet ook de tweede finale.

Jelle Klaasen en Annet van Elten winnen 5e dinsdagranking

Benito van de Pas noteerde een 164-finish en had goede hoop dat hij hiermee de hoogste finish van de avond in de wacht zou slepen. Toon Greebe stak hier echter toch een stokje voor en gooide een 170-finish. Dit was al de vierde 170-finish die werd gegooid tijdens de laatste drie rankingavonden. Op grote afstand volgde Jeffrey Brands met een 144-finish. Verder werden er een recordaantal van 106 maximale scores gegooid. Jelle Klaasen noteerde de meeste 180-ers met 11 stuks, gevolgd door Tony West met 8 stuks en Benito van de Pas met 7 stuks. Bij de dames noteerden Inge van Genechten 2 maximale scores en Charona de Laat noteerde er ook één.

Volgende week staat de laatste rankingavond op het programma alvorens de beste 24 heren en de beste 8 dames zich plaatsen voor de eindronde. In het herentoernooi wordt het nog erg spannend aangezien er tussen de huidige nummers 22 tot en met 29 momenteel slechts 1 punt verschil is. Ook in het damestoernooi is het erg spannend en maken de huidige nummers 6 tot en met 16 nog kans op plaatsing voor de eindronde.

180-ers Hoogste finishes
11 Jelle Klaasen
8 Tony West
7 Benito van de Pas
6 Dave van de Lee
6 Leo Hendriks
5 Toon Greebe
5 Rico Dera
4 Jerry Hendriks
4 Kim Huybrechts
4 Christiaan van Overdijk        
4 Wouter Vaes
3 Gino Vos
3 Walter de Kort
3 Jeffrey Sparidaans
3 Robert Treffers
3 Gilbert van der Meijden
2 Jeroen Hendrickx
2 Davy Kardinaal
2 Michel van den Bongard        
2 Jimmy van Schie
2 Henri van Es
2 Jurrian van Os
2 Ron Schouten
2 Inge van Genechten
1 Jermain Heijmans
1 Charona de Laat
1 Roy Hamers
1 Jeffrey van Ginneken
1 John de Kruijff
1 Jeffrey Brands
1 Andries Sterk
1 Mark van Gils
1 Bjorn Fransen
1 Ronald Voogd
1 Ruzdya Hopic
170 Toon Greebe
164 Benito van de Pas
144 Jeffrey Brands
136 Jerry Hendriks
127 Jermain Heijmans
122 Michael van der Ven
121 Jurrian van Os
120 Roy Hamers
119 Michel van den Bongard
116 Martin Quik
116 Annet van Elten
110 Rico Dera
109 Jimmy van Schie
109 Gydo Meijer
108 Gilbert van der Meijden
106 Walter de Kort
100 Benito van de Pas
100 Jelle Klaasen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws