Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up

In totaal kwamen 54 deelnemers naar de No-Score Dinsdagranking. Benito van de Pas was de man die zich ongeslagen wist te plaatsen voor de finale door overwinningen te boeken op Jimmy van Schie, Kevin Swinkels, Braullio Roncero, Paul Wacanno en Jelle Klaasen. Toon Greebe, de runner-up van het Open Wales 2010, ging in zijn eerste wedstrijd onderuit tegen Hermie van Orsouw maar wist desondanks een paar mooie dingen te laten zien. Zo wist hij maar liefst zes finishes van 100 of hoger te noteren. In de wedstrijd tegen Djimmy van Mol wist hij er zelfs iedere leg één te gooien met een 123-finish, een 104-finish en een 110-finish. In zijn wedstrijd tegen Jerry Hendriks noteerde hij wederom een 112-finish en een 104-finish. Na overwinningen op Ronald Voogd, Ron Schouten, Djimmy van Mol, Jerry Hendriks en Braullio Roncero moest de Bosschenaar zijn meerdere erkennen in Jimmy van Schie. Joop Wallenburg en Kylle Schrijvers maakten hun debuut bij de dinsdagranking en deden dit niet onopgemerkt. Beide spelers wisten het te schoppen tot de laatste 12 en Kylle Schrijvers deed er nog een schepje bovenop door een 170-finish te noteren. Hij was echter niet de enige want ook Robert Treffers gooide deze avond de hoogst mogelijke finish. Naast een envelop voor de hoogste finish pakte Robert nog een envelop aangezien hij het podium wist te bereiken door op een derde plaats te eindigen. Hij rekende eerder af met Jimmy van Schie die tevreden moest zijn met een vierde plaats. Christiaan van Overdijk en Paul Wacanno eindigde op een gedeelde 5e/6e plaats. Jelle Klaasen plaatste zich voor de finale door een 3-2 overwinning op Robert Treffers en mocht daarom wederom aantreden tegen Benito van de Pas. Een eerdere confrontatie eindigde in 3-2 in het voordeel van de Tilburger. In de finale waren de rollen echter omgedraaid en pakte `The Matador` de eerste finale met 4-1. Aangezien dit de eerste wedstrijd van de avond was die Benito had verloren diende er een alles beslissende tweede finale te worden gespeeld. Deze werd spannend en wederom leek het erop dat de 9-darter zou gaan vallen. Jelle Klaasen opende in de vierde leg met 177, gevolgd door 180 en mocht daarom gaan aanleggen voor een 144-finish en de perfecte leg. De zevende pijl vond ook doel op triple 20, maar helaas werd de achtste pijl nipt gemist. Benito van de Pas wist twee legs te pakken met een 14-darter en een 15-darter maar Jelle Klaasen zou uiteindelijk de finale winnen met 4-2 en een gemiddelde van 90,89. Het gemiddelde van Benito lag in de finale op 83,49.

In het damestoernooi kende we ook een debutante, namelijk Nancy Hartogs. In haar eerste wedstrijd mocht ze aanleggen tegen Marilou Daamen die ze net verloor met 3-2. In de verliezersronde zou ze vervolgens overtuigend winnen van Macy Netten waarna ze onderuit ging tegen Angela van der Meijden. Desondanks toch een mooie vierde plaats tijdens haar eerste optreden. Annet van Elten was de dame die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale door overwinningen op Sylvia van de Pas, Marjolein Voogd en Marilou Daamen. Angela van der Meijden kwam als sterkste uit de verliezersronde en mocht daarom aantreden tegen Marilou om te strijden voor een plaats in de finale. `The Magic Girl` won met 3-1 en mocht daarom in de finale aantreden tegen Annet. In de eerste finale startte Annet voortvarend en bij een 2-1 tussenstand nam ze in de vierde leg een grote voorsprong maar maakte het niet af. Marilou Daamen profiteerde en haalde de eerste finale vervolgens binnen met 4-2. In de tweede finale waren de rollen omgedraaid en nam Marilou de voorsprong maar ditmaal zette Annet de comeback in. Bij een 3-3 tussenstand kwam alles aan op de laatste leg en in een gelijkopgaande strijd was het Marilou die door het oog van de naald kroop en de overwinning pakte.

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Benito van de Pas is runner-up

In totaal werden er 66 maximale scores gegooid waarbij Jimmy van Schie er met 8 stuks de meeste opeiste, gevolgd door Jelle Klaasen met 7 stuks en Braullio Roncero met 5 stuks. Ook in het damestoernooi werden er drie genoteerd, namelijk door Angela van der Meijden, Annet van Elten en Marilou Daamen. Voor het eerst in de geschiedenis van de No-Score Dinsdagranking werd de hoogste finish gedeeld door twee personen. Robert Treffers en Kylle Schrijvers wist namelijk allebei een 170-finish te gooien. Jelle Klaasen noteerde nog een 158-finish en op afstand volgde Dave van de Lee met een 134-finish.

Verder kunnen we als Dartsvereniging No-Score het goede nieuws melden dat No-Score ook na 1 juli zal blijven bestaan. Op korte termijn zal de club verhuizen naar de Bossche Voetbal Vereniging (BVV) waarmee een samenwerking is afgesloten. Gezien dit goede nieuws zal ook de No-Score Dinsdag Zomerranking op 22 juni gewoon van start gaan. Meer informatie omtrent de verhuizing van No-Score volgt binnenkort in een persbericht.

180-ers 100+ finishes
8 Jimmy van Schie
7 Jelle Klaasen
5 Braulio Roncero
4 Gilbert van der Meijden                               
4 Gino Vos
3 Hermie van Orsouw
3 Ron Schouten
3 John de Kruijff
3 Djimmy van Mol
2 Kylle Schrijvers
2 Roy Hamers
2 Benito van de Pas
2 Kevin Swinkels
2 Paul Wacanno
2 Toon Greebe
2 Gijs de Wilde
1 Gaston Meunier
1 Marilou Daamen
1 Angela van der Meijden
1 Ronald Voogd
1 Michael van der Ven
1 Walter de Kort
1 Jeroen Hendricks
1 Jerry Hendriks
1 Davy Kardinaal
1 Annet van Elten
1 Bjorn Fransen
1 Christiaan van Overdijk
170 Robert Treffers
170 Kylle Schrijvers
158 Jelle Klaasen
134 Dave van de Lee
130 Jimmy van Schie
126 Gijs de Wilde
123 Toon Greebe
121 Gino Vos
120 Braulio Roncero
115 Benito van de Pas
115 Jerry Hendriks
114 Ron Schouten
113 Joop Wallenburg
112 Toon Greebe
112 Toon Greebe
111 Bjorn Fransen
110 Ron Schouten
110 Toon Greebe
109 Dave van de Lee
108 Jimmy van Schie
105 Benito van de Pas
104 Toon Greebe
104 Toon Greebe
103 Benito van de Pas
102 Gijs de Wilde

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws