Jelle Klaasen wint na een topfinale in de Vrijboom Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint na een topfinale in de Vrijboom

Jelle Klaasen wint na een topfinale in de Vrijboom

We gingen met 8 poules van start deze maandag, 1 maart. En er werd weer lustig op los gescoord met maar liefst 43 x 180. Priscilla de Wildt nam er namens de dames eentje voor haar rekening. Hiermee gooide ze trouwens Richard “Elvis” Janssen van het bord, maar die was met zijn gedachten ergens anders! Danny Klompenburg en Jordy Terburg namen er elk 6 voor hun rekening en Jelle Klaasen was hierin de topper met 9 stuks.

Cees “het mirakel van Millingen” Plug kwam ons ook weer eens bezoeken. Hij moest gelijk tegen Lars “de kleine vlaai” Fransen. Cees gooide 180 terwijl hij op 180 staat en een 106 finish. Dit alles is tegenwoordig niet meer voldoende om de kleine vlaai bang te maken en Cees vloog er dus netjes af met 3-1. Jelle Klaasen en Gino Artz hadden beide een mooie 132 finish maar Jelle tolereerde geen gedeelde prijs en bracht ook nog een 164 op het bord tegen Toon Greebe bij de laatste 16.

De eerste halve finale etaleert Jordy Terburg zijn vorm van vorige week tegen Jermaine Hardeman. Met onder andere een 10 darter! (180-140-131 en Bull) werd het snelle 5-0 voor Jordy. De andere halve finale werd iets spannender gemaakt door Danny Klompenburg. Hij wist 3 legs te pakken tegen Jelle Klaasen maar liet een paar dubbels liggen om hem te verschalken 5-3 voor Jelle.

In de finale was Jelle gewaarschuwd voor het geweld van Jordy. En hoe! 15, 12 (met 132 finish), 15, 17, 13 en 18 darter. Dit is 33,4 gemiddeld per pijl of 100,2 per beurt! Dit alles met Jordy constant in de buurt, met andere woorden TOP FINALE.

Volgende week maandag, 8 maart, is de volgende ranking. Het wordt steeds spannender in zowel de A als de B klasse. Steeds meer spelers die dringen om bij de laatste 32 of laatste 8 proberen te komen. In de B klasse doet het me deugd dat daar ook meer dames kans op hebben.

Laatste 16
Gino Artz - Patrick van Olderen 2-3
Jermaine Hardeman - Wim van Schaijk 3-2
Andries Sterk - Dave van de Lee 1-3
Bjorn Fransen - Lars Fransen 2-3
Jordy Terburg - Danny Gietman 3-2
Jelle Klaasen - Toon Greebe 3-1
Patrick Blom - Sam van Velzen 1-3
Theo Thijssen - Danny Klompenburg 1-3

Kwartfinale
Lars Fransen - Jordy Terburg 0-4
Jermaine Hardeman - Patrick van Olderen 4-3
Jelle Klaasen - Sam van Velzen 4-1
Dave van de Lee - Danny Klompenburg 3-4

Halve finale
Jordy Terburg - Jermaine Hardeman 5-0
Jelle Klaasen - Danny Klompenburg 5-3

Finale
Jordy Terburg - Jelle Klaasen 0-6

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws