Jerry Hendriks en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jerry Hendriks en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking

Jerry Hendriks en Annet van Elten winnen 6e dinsdagranking

Met 57 deelnemers ging de dinsdagranking van start in ’s-Hertogenbosch. In het herentoernooi maakte Jerry Hendriks een zeer mooie reeks door overwinningen te boeken op Kevin Swinkels, Robert Treffers, Oswin Streden, Hermie van Orsouw, Rico Dera en Kim Huybrechts. Op weg naar de finale wist Kim Huybrechts te winnen van Werner de Vries, Lars Fransen, Roy Hamers, Gino Vos en Michael van Oosterhout. Jimmy van Schie, de winnaar van vorige week, ging deze keer in de eerste ronde onderuit tegen Rico Dera maar wist vervolgens een lange zegereeks te noteren waarin hij won van Bjorn Fransen, Gaston Meunier, Jordy Waalboer, Oswin Streden, Jeffrey van Egdom, Christiaan van Overdijk en Michael van Oosterhout waarmee hij verzekerd was van een vierde plaats. Voor een podiumplaats werd er gestreden tussen Jimmy van Schie en Jelle Klaasen. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van The Matador, waardoor hij mocht aanleggen tegen Kim Huybrechts. Onder groot belang van het publiek werd de wedstrijd begonnen en de supporters kregen waar ze op hoopten. De heren wisten er een mooie wedstrijd van te maken waarin Kim Huybrechts aan het langste eind trok en met 3-2 won. Hiermee plaatste hij zich voor de finale waarin hij mocht aanleggen tegen Jerry Hendriks. Nadat het publiek al was getrakteerd op een mooie wedstrijd konden ze er ditmaal wederom goed voor gaan zitten en ook op internet was de wedstrijd te volgen via het vernieuwde live scorecenter. De heren noteerden gedurende de wedstrijd allebei een gemiddelde van boven de 100 en hielden elkaar in evenwicht waardoor de wedstrijd uitliep naar 3-3. In de laatste leg was het Jerry Hendriks die zijn koelte wist te bewaren om zo de wedstrijd op slot te gooien. De gemiddeldes in de finale kwamen uit op 91,52 voor Jerry Hendriks en 94,45 voor Kim Huybrechts.

Het damestoernooi kende wederom een aantal debutanten waaronder Lynn Taeymans, Elke Boeskx, Heavenly van Lieshout en Tamara Frauenvelder. Met name Lynn Taeymans maakte een goede indruk en boekte overwinningen op Marilou Daamen en Heavenly van Lieshout waarna ze nipt onderuit ging tegen Annet van Elten. De 16-jarige van Elten boekte eerder overwinningen op Tonnie van de Kallen en Elke Boeskx en had zich daarmee geplaatst voor de finale. In de verliezersronde werd volop gestreden om alsnog een podiumplek te bemachtigen. Heavenly van Lieshout slaagde hier in door o.a. van Tonnie van de Kallen en Marilou Daamen te winnen. Voor een plaats in de finale streden Lynn Taeymans en Heavenly van Lieshout in een onderling duel. Met 3-2 won Lynn en daarmee plaatste ze zich voor de finale tegen Annet. In de finale werd het niet meer zo spannend als in hun eerdere duel die avond en met 4-1 won Annet die daarmee haar vierde overwinning pakte in de zomerranking.

De hoogste finish was voor Jelle Klaasen die een 167-finish noteerde. Hij bleef hiermee o.a. Leo Hendriks en Christiaan van Overdijk voor die beide een 160-finish noteerde. Daarnaast gooide Jelle Klaasen ook de meeste 180-ers met maar liefst 11 stuks. Hij werd op afstand gevolgd door Jimmy van Schie en Jerry Hendriks met beide 6 stuks.

In totaal hebben de afgelopen zes weken al 100 verschillende deelnemers meegedaan. Volgende week staat de 7e dinsdagranking op het programma van de in totaal 10 speelweken die er plaatsvinden tijdens de zomerranking. Het prijzengeld voor de eindronde is inmiddels al opgelopen naar 891 euro en zal naar verwachting uitkomen rond de 1.500 euro. Voor de actuele rankingstand klik hier.

180-ers 100+ finishes
11 Jelle Klaasen
6 Jimmy van Schie
6 Jerry Hendriks
5 John de Kruijff
5 Robert Treffers
4 Rico Dera
4 Hermie van Orsouw
3 Kim Huybrechts
2 Patrick Sterckx
2 Jeffrey van Egdom
2 Gaston Meunier
2 Dennis Koenen
2 Christiaan van Overdijk            
2 Walter de Kort
1 Sven Wens
1 Dean de Wulf
1 Leo Hendriks
1 Kevin Swinkels
1 Ron Schouten
1 Oswin Streden
167 Jelle Klaasen
160 Leo Hendriks
160 Christiaan van Overdijk
156 Jeffrey van Egdom
136 Andries Sterk
128 Patrick Sterckx
125 Robert Treffers
125 Jelle Klaasen
120 Hermie van Orsouw
119 Nick van Schaijk
119 Kim Huybrechts
117 John de Kruijff
114 Christiaan van Overdijk
110 Christiaan van Overdijk
107 Walter de Kort
105 Christiaan van Overdijk
104 Leo Hendriks
104 Leo Hendriks
103 Kevin Swinkels
102 Jerry Hendriks
100 Jimmy van Schie

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws