Tony West wint 1e ranking bij Bachus Ranking nieuws
Ranking nieuws

Tony West wint 1e ranking bij Bachus

Tony West wint 1e ranking bij Bachus

Poule 1 in mijn ogen de zogenaamde Poule des Doods met 3 erg goede darters namelijk Tony West, Rico Dera en Richard van Zijtveld. Aangevuld met Wesley Manie, André en Jacco Krook. Tony West werd 1e in de poule. De 2e plaats was voor Richard van Zijtveld. Rico Dera eindigde 3e, waar hij normaal regelmatig in de ½ finales staat. Wesley Manie werd 4e. André werd 5e in de poule. En Jacco Krook eindigde als 6e.

Poule 2 de enige poule zonder echte toppers, maar er was tussen de top vier van deze poule weinig niveau verschil en ze konden alle vier best goed gooien. Uiteindelijk bleek Frans van Meurs de beste, gevolgd door Gaston Meunier. De 3e plaats was voor Jeroen Timmermans. Jeroen Biesheuvel eindigde als 4e in de poule.

Poule 3 was een poule met 1 topper en voor de rest aan elkaar gewaagde spelers. Die topper, Toon Greebe, werd dan ook 1e. Wesley Hendriks eindigde 2e en wist 102 uit te gooien en was daar blij mee. Jordy Manie kwam op de 3e plaats terecht en wist ook een 112 finish te noteren, omdat hij won van Frank Spierings die 4e eindigde. Helmoed was 5e en Joyce de Jong eindigde als 6e.

Poule 4 was een spannende poule. Gino Vos werd 1e, gevolgd door Michael van de Akker. De 3e plaats ging naar Bart Peeters, de 4e plaats ging naar de jonge Levy Frauenfelder. Charona de Laat eindigde 5e en de 6e plaats ging naar Luuk Croesen.

Dan de kwartfinales. Tony West was de enige die een leg moest afstaan in de kwartfinales. Hij won met 3-1 van Gaston Meunier. Toon Greebe won met 3-0 van Michael en Gino Vos won met 3-0 van Wesley Hendriks, die iedereen even deed vermoeden dat Darryl Fitton opkwam door One Step Beyond op te laten zetten en ook op zijn Fittons het café binnen kwam lopen. Richard van Zijtveld wist met 3-0 te winnen van Frans van Meurs.

Dan de halve finales. Het was ondertussen zeker dat een Bachus All Star het 1e rankingtoernooi zou gaan winnen, want er zaten alleen nog maar Bachus All Stars in. Gino hier ook bijgerekend, omdat hij volgend jaar ook voor Bachus All Stars gaat gooien. De eerste halve finale won Tony West met 3-2 van Toon Greebe. De andere halve finale eindigde in een 3-1 overwinning voor Gino Vos tegen Richard van Zijtveld.

Dan de strijd om de 3e plaats tussen Toon Greebe en Richard van Zijtveld. Dit was een zeer spannende wedstrijd die Richard van Zijtveld uiteindelijk met 3-2 wist te winnen, ondanks een 11-darter van Toon Greebe.

De finale eindigde met een 3-0 overwinning voor Tony West tegen Gino Vos. Hierdoor lijkt het verschil misschien groot, maar dat was het niet. Maar doordat Tony West Gino wist te breken door een 105 finish en daardoor ook een 15 darter en zijn eigen legs wist te behouden werd het 3-0.

Tussenstand
1 Tony West 100
2 Gino Vos 75
3 Richard van Zijtveld 50
4 Toon Greebe 40
5 Gaston Meunier 30
6 Frans v. Meurs 30
7 Wesley Hendriks 30
8 Michael v/d Akker 30
9 Wesley Manie 20
10 Rico Dera 20

meer...

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws