Van Dun en van Elten winnen eindronde Dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van Dun en van Elten winnen eindronde Dinsdagranking

Van Dun en van Elten winnen eindronde Dinsdagranking

alsnog Annet van Elten voorbij komen.

Marco Smit haalde de finale door overwinningen op Andries Sterk (4-3), Ruzdya Hopic (4-3), Leo Hendriks (4-2), Robert Treffers (4-3) en Jordy Terburg (4-3). Jordy Terburg wist de finale van de winnaarsronde te halen door te winnen van Jan van den Broek (4-2), Gino Vos (4-1) en Jelle Klaasen (4-3). Het was uiteindelijk Sven van Dun die via de verliezersronde alsnog een weg naar het podium wist te bewandelen. Sven begon de avond met overwinningen op Nick van Schaijk (4-1) en Gilbert van der Meijden (4-2), waarna hij met 3-4 onderuit ging tegen Jelle Klaasen. In de verliezersronde boekte hij vervolgens overwinningen op Ruzdya Hopic (4-1), Gino Vos (4-3), Robert Treffers (4-2), Jelle Klaasen (4-2 ) en op Jordy Terburg (4-3). Hierop mocht hij in de finale aantreden tegen Marco Smit. In een sterke finale gaat de eerste pot met 5-1 naar Sven, waardoor er een tweede finale gespeeld wordt. Ook de tweede finale valt ten prooi aan de 20-jarige van Dun die eveneens met 5-1 werd gewonnen. Met deze overwinning zet Sven van Dun een zeer nette reeks neer waarbij hij de laatste vier weken stipt de finale wist te bereiken. Nadat hij drie keer eerder de winst aan zijn neus voorbij zag gaan won hij uitgerekend in de eindronde wel de finale waardoor hij er met 250 euro vandoor ging.

Denise Trouerbach wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale door slechts 1 leg af te staan. Ze won van Marjolein Voogd (4-1), Marilou Daamen (4-0) en Angela van der Meijden (4-0). Angela van der Meijden bereikte de finale door overwinningen op Rowena van Schijndel (4-0) en Annet van Elten (4-0). Evenals in het herentoernooi kwam ook hier de uiteindelijke winnaar via een omweg op het podium, in dit geval Annet van Elten. Ze boekte een overwinning op Macy Netten (4-0), waarna ze onderuitging tegen Angela van der Meijden (0-4). In de verliezersronde won ze vervolgens van Marjolein Voogd (4-0), Marilou Daamen (4-0) en Angela van der Meijden (4-1), waardoor ze in de finale Denise Trouerbach trof. De dames wisten er een kraker van een finale van te maken. Bij een tussenstand van 4-4 wist Denise een aantal wedstrijdpijlen niet te verzilveren waarop Annet de eerste finale in 5-4 naar zich toe trok. Ook de tweede finale ging gelijk op, maar het was uiteindelijk Annet van Elten die de wedstrijd met 5-3 besloot door een finish op D20. Met deze overwinning mocht ze een bedrag van maar liefst 100 euro in ontvangst nemen.

De hoogste finish van de avond werd genoteerd door Jelle Klaasen met een strakke 164-finish. Sven van Dun wist het te presteren om maar liefst 16 keer een 180-er te noteren. Op afstand gevolgd door Jelle Klaasen en Andries Sterk met ieder 8 stuks. Bij de dames wisten Denise Trouerbach, Annet van Elten en Marilou Daamen een 180-er te noteren. In totaal werden er 67 maximale scores gegooid, wat uitkomt op een gemiddelde van meer dan 2 per deelnemer.

Hoogste finish 180-ers
164 Jelle Klaasen
152 Rico Dera
141 Marco Smit
130 Ruzdya Hopic
124 Sven van Dun
122 Sven van Dun
120 Sven van Dun
109 Benito van de Pas
108 Angela van der Meijden             
102 Marjolein Voogd
16 Sven van Dun
8 Jelle Klaasen
8 Andries Sterk
5 Benito van de Pas
4 Toon Greebe
4 Marco Smit
3 Ruzdya Hopic
2 Jan van den Broek        
2 John de Kruijff
2 Robert Treffers
2 Jordy Terburg
2 Gino Vos
1 Denise Trouerbach
1 Hermie van Orsouw
1 Annet van Elten
1 Marilou Daamen
1 Michael van Oosterhout
1 Christiaan van Overdijk
1 Michael van Oosterhout
1 Dave van de Lee
1 Ronald Voogd

Volgende week beginnen we weer met een nieuwe reeks van 6 rankings gevolgd door een eindtoernooi. En zoals altijd is inschrijven mogelijk tot 19:15 uur en zal de ranking starten om 19:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws