Van Overdijk slaat dubbelslag bij de No-Score Dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Van Overdijk slaat dubbelslag bij de No-Score Dinsdagranking

Van Overdijk slaat dubbelslag bij de No-Score Dinsdagranking

Zo’n 69 deelnemers kwamen opdagen voor de zesde dinsdagranking, bestaande uit 60 heren en 9 dames. Evenals vorige week lukte het Christiaan van Overdijk om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale waarin Sven van Dun wederom zijn meerdere moest erkennen. Bij de dames was het Marilou Daamen die zich plaatste voor de finale waarin ze uiteindelijk zou winnen van Annet van Elten.

Christiaan van Overdijk laat zijn vorm zien door twee maal op rij de No-Score Dinsdagranking op zijn naam te schrijven. Ditmaal plaatste hij zich voor de finale door overwinningen op Max de Jong (3-2), Jonh de Kruijff (3-0), Danny Lens (3-1), Achmed Ahmaddy (3-2), Carlo van Cleef (3-2) en Jelle Klaasen (3-2). Wederom wist Sven van Dun zich een weg te banen naar het podium door na een winstpartij op Andries Sterk (3-2) en een verliespartij tegen Robert Treffers (0-3) overwinningen te boeken op Lorenzo van de Bergh (3-0), Ronald Voogd (3-1), Christiaan van Ballegooij (3-0), Hermie van Orsouw (3-0), Marco Smit (3-0), Toon Greebe (3-0), Jordy Terburg (2-3) en Gilbert van der Meijden (2-3). Voor een plaats in de finale streden van Dun en Klaasen tegen elkaar. Jelle Klaasen kwam geen moment in de wedstrijd en Sven van Dun profiteert, 3-0. De finale was daarom een herhaling van de finale van vorige week, echter kwam er deze week wel een tweede finale aan te pas aangezien Sven de eerste finale binnenhaalde in 4-2. De tweede finale zou er één worden die ging tot het uiterste waarbij het bij een 3-3 stand aankwam op de dubbels. Van Overdijk kon zijn zenuwen het beste in bedwang houden en trok de finale met dubbel 10 in 4-3 naar zich toe.

Bij de dames twee nieuwe gezichten, namelijk Linda van Stee en Natascha Bonhof. Laatstgenoemde kende een mooi debuut met een podiumplaats. Het was Marilou Daamen die zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de finale door overwinningen op Natascha Bonhof (3-2), Marjolein Voogd (3-0) en Annet van Elten (3-0). In de verliezersronde wist de debuterende Bonhof het voor mekaar te krijgen om Denise Trouerbach (3-2) en Angela van der Meijden (3-2) opzij te zetten en zo het podium op te stappen. Voor een plaats in de finale ging de strijd tussen Annet van Elten en Natascha Bonhof die in een 3-1 stand eindigde in het voordeel van Annet. De finale zou dus gaan plaatsvinden tussen Marilou Daamen en Annet van Elten. Nadat Marilou in een eerdere ontmoeting die avond de wedstrijd in 3-0 naar zich toe trok was ook in de finale haar tegenstandster geen leg gegund. Met 4-0 pakt Marilou de winst van de zesde No-Score Dinsdagranking.

De hoogste finish werd gegooid door Andries Sterk met een strakke 167-finish. In totaal werden er maar liefst 92 stuks aan 180-ers gegooid waarvan Sven van Dun er de meeste voor zijn rekening nam met 15 stuks. Jelle Klaasen en Toon Greebe volgde op afstand met ieder 9 stuks. Ook in het damestoernooi was er een 180-er gegooid en wel door Rowena van Schijndel.

HF
167 Andries Sterk
156 Christiaan van Overdijk     
151 Gino Vos
145 Jordy Terburg
136 Nick van Schaijk
126 Toon Greebe
122 Ron Schouten
121 Jelle Klaasen
114 Hendry Klein
112 Sjef Weber
112 Toon Greebe
104 Tim Croesen
101 Sven van Dun
100 Gaston Meunier
180-ers
15 Sven van Dun
9 Jelle Klaasen
9 Toon Greebe
6 Christiaan van Overdijk
5 Michael van Oosterhout     
4 Gino Vos
4 Robert Treffers
3 Gilbert van der Meijden
3 Carlo van Cleef
3 Leo Hendriks
3 Jordy Terburg
2 Rico Dera
2 Andries Sterk
2 Hermie van Orsouw
2 Achmed Ahmaddy
2 Freddy de Geus
2 Ruzdya Hopic
2 Wouter Vaes
1 Walter de Kort
1 Vincent Verweij
1 Hendry Klein
1 Ruud Verdonk
1 Jordy Waalboer
1 Rowena van Schijndel
1 Henk Hansen
1 Wim Mink
1 Dave van de Lee
1 Alexander Merkx
1 Sjef Weber
1 Gydo Meijer
1 Bryan de Hoog
1 Marco Smit

De laatste ranking is gespeeld en de deelnemers voor de eindronde zijn bekend. In totaal namen 135 deelnemers deel aan deze reeks van 6 rankingavonden. In totaal zullen de beste 24 heren en 8 dames in de eindronde gaan strijden om een prijzenpot ter waarde van 1.152 euro. Het prijzengeld voor een 9 darter is inmiddels al opgelopen tot een bedrag van 300 euro.

De namen die zich geplaatst hebben bij de heren zijn Jelle Klaasen, Christiaan van Overdijk, Gino Vos, Ruzdya Hopic, Rico Dera, Robert Treffers, Gilbert van der Meijden, Benito van de Pas, Hermie van Orsouw, Leo Hendriks, Jordy Terburg, Dave van de Lee, Sven van Dun, Kevin Swinkels, John de Kruijff, Andries Sterk, Ron Schouten, Michael van Oosterhout, Nick van Schaijk, Ronald Voogd, Jan van den Broek, Toon Greebe, Ruud Verdonk en Marco Smit.

De namen die zich geplaatst hebben bij de dames zijn Marilou Daamen, Annet van Elten, Denise Trouerbach, Angela van der Meijden, Marjolein Voogd, Macy Netten, Iris Jacobs en Rowena van Schijndel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws