Andy Fordham komt naar het Dutch Open WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Andy Fordham komt naar het Dutch Open

Andy Fordham komt naar het Dutch Open

De Engelse dartspeler Andy Fordham, bijgenaamd ‘The Viking’ komt naar Nederland. De winnaar van de Lakeside in 2004 en daarmee World Professional Darts Champion zal deelnemen aan het Dutch Open Darts. Tijdens het evenement zal hij zijn nieuwe boek presenteren waarin hij zijn levensverhaal verteld. Hij zal op het toernooi in Veldhoven tevens een pijltje gooien in het koppeltoernooi.

In zijn weg naar de top won hij vele prijzen en toernooien. In 2007 kwam hij in het ziekenhuis te liggen. Mede door zijn ongezonde levensstijl had hij last van ademhalingsproblemen en tijdens de Lakeside 2007 stortte hij in waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij woog toen 197 kilo. In het ziekenhuis haalden ze 18 liter vocht uit zijn longen. Kort daarna kreeg hij een beroerte. Hij moest een levertransplantatie hebben omdat 80% van zijn lever was verdwenen. Terwijl hij op de wachtlijst stond wist hij te stoppen met drinken, startte met sporten en wist minstens 65 kilo af te vallen. Hij werd wonderwel van de wachtlijst afgehaald voor een nieuwe lever, maar nog steeds mag hij niet drinken. Zijn lever heeft zich goed weten te herstellen door de acties die hij heeft ondernomen. Nu een paar jaar later dart hij weer, maar nog steeds niet op het niveau van toen. Over zijn carrière en zijn serieuze gezondheidsproblemen heeft hij een boek geschreven. Hierin beschrijft hij zijn hele leven, leuke anecdotes, de overwinnningen, maar ook de tranen en het effect op zijn familie. Geheel in zijn eigen woorden is zijn verhaal te lezen.

Met Andy zijn er nog meer internationale toppers op het Dutch Open Darts zoals Tony O'Shea, Martin Adams, Robert Wagner, Darryl Fitton, Ted Hankey en John Walton. Zij zullen strijden tegen onze Nederlandse topspelers zoals Joey ten Berge, Mareno Michels en Willy van de Wiel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws