Dutch Open heren: Henderson/White winnen koppels, Adams wint singletoernooi WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open heren: Henderson/White winnen koppels, Adams wint singletoernooi

Dutch Open heren: Henderson/White winnen koppels, Adams wint singletoernooi

Vorig jaar wist Darryl Fitton het singletoernooi te winnen, maar werd nu vroegtijdig uitgeschakeld. Dit jaar stonden in de kwartfinales enkel spelers die nog nooit het Dutch Open singletoernooi op hun naam hebben geschreven. Het koppeltoernooi ging vorig jaar naar Gino Vos en Rico Dera. In de halve finales stond het koppel wat in 2007 zegevierde namelijk Scott Waites en Garry Thompson. En ook John Henderson die het koppeltoernooi in 2008 wist te winnen stond in de halve finale. Dit jaar koppelde Henderson met Ian White, vorig jaar koppelde Henderson met Twist.
Singeltoernooi:
Kwartfinale
In de eerste kwartfinale wint Ross Montgomery met 4-0 van Patrick Loos, die niet in zijn spel kwam. Scott Waites klopt Paul Gibbs met 4-1. Steve Douglas gooide een 126 finish om 2-0 voor te komen tegen de laatst overgebleven Nederlander Edwin Max. Douglas gooide 106 uit om 3-0 voor te komen. Max bleef in het toernooi door 117 te finishen, terwijl Douglas op 40 wachtte. Steve Douglas won met 4-1.

Martin Adams gooit 161 uit om 1-0 voor te komen tegen Steve West. In de tweede leg stond hij na 9 pijlen op 81 en mede daardoor won hij de tweede leg. Adams gooide een 14-darter voor de wedstrijd, nadat Steve West aan drie pijlen niet genoeg had om 16 te finishen.

Patrick Loos, Paul Gibbs, Edwin Max en Steve West mogen 500 euro op hun rekening bijschrijven.

35Halve finale
Scott Waites moest in zijn ritme komen. Hierdoor kwam Ross Montgomery 2-0 voor in de eerste set mede door een 124 finish. Waites won alsnog de set door 3 legs op rij te winnen. Waites komt 1-0 voor in de tweede set. Montgomery weet er nog 1-1 van te maken, maar Waites pakt de tweede set met 3-1 en daarmee de wedstrijd.
Martin Adams breekt Steve Douglas met een 14-darter, nadat Douglas drie pijlen op de dubbel miste. Vervolgens gooide Adams twee 15-darters om de eerste set met 3-0 te winnen. Adams gooide in de tweede leg 170 en vervolgens 11 uit om via een 14-darter 2-0 voor te komen in de tweede set. De derde leg was een zeer matige leg en ging in 22 darts naar Adams. Ross Montgomery en Steve Douglas ontvangen 1250 euro voor hun halve finale plaats.

604Finale

Adams weet in de eerste set met 2-1 voor te komen door een 116 finish, nadat Waites redelijk wat pijlen miste om zijn leg te houden. Adams pakt de vierde leg met een 13-darter. Waites gooit in de eerste leg van de tweede set een 12-darter via een 124 finish. De derde leg en daarmee de set gaat in 15 pijlen naar Scott Waites. Adams komt door een break 1-0 voor in de derde set. Hij gooit vervolgens een 15-darter om 2-0 voor te komen. Waites gooit een 14 darter, nadat Adams een 161 finish op de bull's eye miste om nogmaals te breken. Adams houdt vervolgens de vierde leg en komt daardoor 2-1 in sets voor. Adams gooit een 15-darter om 2-1 voor te komen. Waites blijft door een 15-darter in het toernooi. Adams beslist de finale met een 11-darter. Scott Waites krijgt 2250 euro voor zijn prestatie, terwijl Adams 4500 euro rijker is.De eerste halve finale gaat tussen de koppels Craig Baxter/Alan Soutar en Scott Waites/Garry Thompson. Scott Waites weet meteen te breken. Vervolgens komt Baxter en Soutar 2-1 voor. Baxter en Soutar hebben aan 6 pijlen niet genoeg om 32 te finishen, waarop Waites er 2-2 van weet te maken. Soutar gooit 65 in 2 pijlen uit via enkele bull, dubbel 20 om 3-2 voor te komen. Waites maakt er vervolgens 3-3 van. Vervolgens moeten Baxter en Waites bullen om te beslissen wie de beslissende leg mag beginnen. Ze gooiden allebei 3 keer de enkele bull, daarna allebei 1 keer erbuiten om nogmaals allebei 2 keer de enkele bull te raken, Baxter raakt vervolgens de dubbele bull en Waites nog maar een enkele bull. Garry Thompson gooit de laatste dubbel. De andere halve finale ging tussen Tony West met Rick Hofstra en Ian White met John Henderson. Tony West weet nadat White drie pijlen op 40 miste en Henderson de dubbel 12 raakt in plaats van de dubbel 5 wel de dubbel te gooien, waardoor Hofstra en West 2-0 voorkomen. Vervolgens komen White en Henderson terug tot 2-2. Vervolgens komen Hofstra en West 3-2 voor via een 56 finish in 2 pijlen door Hofstra. In de zesde leg gooit White 180, Henderson vervolgens 159 en White ten slotte dubbel 16 in een pijl, waardoor het 3-3 staat. Henderson mist 3 wedstrijdpijlen, maar White weet alsnog de wedstrijd binnen te slepen. De koppels die in de halve finale sneuvelden ontvangen 500 euro.Henderson en White gooiden een 20-darter om 2-1 voor te komen. In de vierde leg gooide Waites 108 uit, nadat White drie pijlen op 40 niet wist te verzilveren. De laatste leg en daarmee de set ging naar White en Henderson. In de tweede set kwamen Waites en Thompson 1-0 voor door een 19-darter. Henderson en White gooiden een 20-darter om er 1-1 van te maken. Waites miste drie pijlen op 32 hiervan profiteert Henderson en zorgt voor de eerste break van de wedstrijd. Henderson gooit een 77 finish en daarmee een 21-darter voor het kampioenschap.Scott Waites en Garry Thompson moeten 1000 euro verdelen. John Henderson en Ian White krijgen 1500 euro voor hun winst in het koppeltoernooi.

Dutch Open heren: Henderson/White winnen koppels, Adams wint singletoernooi

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws