Jonny Nijs runner-up Open Finland, Paul Knighton en Deta Hedman winnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Jonny Nijs runner-up Open Finland, Paul Knighton en Deta Hedman winnen

Jonny Nijs runner-up Open Finland, Paul Knighton en Deta Hedman winnen

In het Finse Helsinki werd gestreden voor de titel Open Finland. Engeland deed goede zaken Paul Knighton won met 5-2 van onze Nederlandse trots Johny Nijs. Runners-up waren Scott Mitchell en de Zweed Jonas Olovsson.

Bij de dames liet Deta Hedman weer van haar spreken, Hedman die eerder dit jaar ook al de Dutch OPEN won versloeg Tarja Salminen op haar thuis toernooi met 4-0. De Finse Kirsi Viinikainen en Marika Juhola werden gedeeld derde. Hedman wist al voor de 6de keer het OPEN Finland te winnen.

Juuso Raittila uit Finland won met 3-1 van Janne Hyvönen eveneens uit Finland bij de junioren.

Zaterdag werden de singles Open Finland 2010 gespeeld. Er deden 5 Nederlanders mee. Ron Meulenkamp, Remon Hurrebrink, Remco van Eijden, Jonny Nijs en Jörgen Brouwer.
Er werd gespeeld om 32 banen. De heren speelden in de kelder en de dames en jeugd bij elkaar op de begane grond.

Jörgen Brouwer sneuvelde in de eerste ronde en de andere vier heren wisten allemaal hun sheet te winnen en wisten vervolgens een plaats te bemachtigen bij de laatste 16.
Zowel Ron Meulenkamp als Remon Hurrebrink verloren hun wedstrijd. Remon kwam nog 2-0 voor maar zijn tegenstander werd warm en hij verloor met 4-2.
Ron speelde tegen Ulf Ceder. Hij startte slecht maar kwam terug tot 2-2. Het werd 3-3 en Ron won de bull. De eerste twee beurten van Ceder waren matig maar Ron maakte er geen gebruik van en zo ging het gelijk op. Ceder mistte op het eind een finish van 104 maar Ron checkte niet en Ceder maakte de beurt af.

Jonny en Remco wonnen beiden hun wedstrijd en moesten het vervolgens opnemen tegen elkaar. Jonny speelde een zeer sterke wedstrijd en won met 4-1 van Remco en plaatste zich daarmee voor de halve finale. In de halve finale schakelde hij de Zweed Jonas Olovsson uit met 4-3. In de finale liet Jonny het afweten. Hij kwam nog wel terug tot 4-2 maar Paul Knighton won de finale met 5-2 en plaatste zich daarmee voor de Winmau later dit jaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws