Lakeside dinsdagmiddag: Steenbergen wint Nederlands duel WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dinsdagmiddag: Steenbergen wint Nederlands duel

Op deze dinsdagmiddag staat de vierde dag van Lakeside op het programma. Op deze dag staat er een Nederlands onderonsje op het programma bij de vrouwen. Zijlstra mag het opnemen tegen Steenbergen in de middagsessie. Daarnaast staan de volgende wedstrijden op het programma vanmiddag: Fullwell-Hansen, Duff-Thompson en Menzies-Jones.

Volg hier de wedstrijden van dinsdag:

Nick Fullwell (75.16) 3-0 Rory Hansen (67.06) (3-0, 3-1, 3-1)
Voor Fullwell begon de wedstrijd zonder al te veel problemen. Hij wist in de eerste leg Hansen makkelijk weg te zetten en de voorsprong te pakken in de eerste set. Hij kwam hierna in de eerste set ook niet meer in de problemen en won met 3-0. Ook in de tweede set begon Fullwell weer overtuigend. Hij gooide zo'n 10 gemiddeld beter dan Hansen en dat was duidelijk te zien. Hij pakte de eerste leg van de tweede set en stond vaak op een ruime voorsprong ten opzichte van Hansen. Hierdoor kwam hij ook op een 2-0. In de derde leg kreeg Hansen ineens kansen op de dubbel en de Canadees wist deze te pakken en 2-1 te maken. Hierna begon Hansen iets beter te gooien en was het verschil minder groot dan in het begin van de wedstrijd. Maar toch wist Fullwell de tweede set te pakken met 3-1.

In de derde set kreeg Fullwell het erg moeilijk. Hij kreeg de dubbels maar niet geraakt, maar ook Hansen maakte het niet af. Uiteindelijk kwam Fullwell met de schrik vrij, hij kwam op een 2-1 voorsprong en mocht aanleggen voor de wedstrijd. In deze leg gooide beide heren een goede leg, tot de dubbels kwamen, die weer gemist werden. De leg werd uiteindelijk gewonnen door Fullwell, die daarmee de wedstrijd won.

Anca Zijlstra (64.04) 0-2 Priscilla Steenbergen (70.57) (1-3, 2-3)
Zijlstra zette Steenbergen al snel op een ruime achterstand en pakte zo de eerste leg van het duel. In de tweede leg waren de rollen helemaal omgedraaid. Hierin kwam Steenbergen op een ruime voorsprong en ook zij pakte haar eigen leg. Hierna pakte ze ook de twee legs hierna en won ze de eerste set. De tweede set was erg spannend, maar ook hier trok Steenbergen aan het langste eind. Hierdoor pakte zij de winst ten koste van Zijlstra.

Justin Thompson (81.74) 0-3 Neil Duff (88.77) (2-3, 0-3, 2-3)
Nummer zes van de WDF plaatsingslijst, Neil Duff nam het op tegen Australiër Justin Thompson. De eerste set van de wedstrijd was direct spannend. Thompson kwam op 2-1 voor, maar Duff wist gelijk te maken waardoor een beslissende leg nodig was. Deze leg en daarmee de set ging naar Neil Duff. In de tweede set was Duff ijzersterk en won hij door alle drie de legs te winnen. De eerste leg van de derde set ging naar Thompson. De tweede leg was erg sterk van de kant van Duff. Hij liet Thompson ver achter zich en pakte de leg. Ook kwam Duff op 2-1 voor en daarmee op één leg van de winst. Hij gaf nog één leg weg, maar wist toch met 3-0 te winnen.

Cameron Menzies 3-2 Ian Jones
Menzies begon goed en wist de eerste set van de wedstrijd te pakken. In de tweede set pakte Jones de eerste leg door Menzies te breaken, maar Menzies kwam direct terug tot 1-1 en 2-1 voor. Jones hield daarna zijn eigen leg om er 2-2 van te maken in deze set. Uiteindelijk ging de set naar Jones, die een prima laatste leg speelde. Menzies kwam in sets op 2-1 voor nadat hij de set met 3-1 had gewonnen. De vierde set werd door Menzies gewonnen met 3-2.