Home PDC Q-School dag 3: Nog twee NL-ers door naar eindfase in poule B

Q-School dag 3: Nog twee NL-ers door naar eindfase in poule B

Vanaf zondag 9 tot en met zaterdag 15 januari beginnen 650 spelers aan de strijd om 32 PDC-tourkaarten. In de Marshall Arena te Milton Keynes zal de UK Q-School gehouden worden, terwijl in het Duitse Niedernhausen het H+ Hotel de locatie is voor de European Q-School. Deze European Q-School zal gespeeld worden in twee groepen: groep A en groep B.

Ook dit jaar is er weer een eerste fase en een finalefase. In de finalefase zullen 32 spelers instromen op de UK Q-School, in Duitsland zijn dit er 19. Dit zijn de spelers die aan het eind van 2021 hun PDC-tourkaart verloren en de top 8 van de 2021 UK en European Challenge en Development Tour Order of Merits.

In totaal zullen 128 spelers per Q-School hun opwachting maken in de Finalefase. Dit houdt in dat tijdens de eerste drie dagen 96 spelers op de UK Q-School daar hun plekje kunnen verdienen, terwijl er op de European Q-School nog 109 plekken te vergeven zijn. Iedere dag zullen acht spelers van de Eerste Fase de stap maken naar de Finalefase. In Milton Keynes zijn dit dus de kwartfinalisten per dag, in Niedernhausen zijn dit de halve finalisten, aangezien de European Q-School vanwege coronamaatregelen is verdeeld in een groep A en een groep B.

In de finalefase, die van 12 tot en met 15 januari gehouden wordt, zullen de dagwinnaars direct een PDC-tourkaart winnen. De resterende 24 PDC-tourkaarten zullen via de UK en European Q-School Final Stage Order of Merit op een pro-rata basis van het totaal aantal deelnemers per Q-School verdeeld worden.

De top 5 meest bizarre gebeurtenissen tijdens PDC Q School 2022 vind je in dit overzicht.

Update: De Nederlanders Vincent van der Meer en Patrick van den Boogaard hebben zich ook direct geplaatst voor de eindfase via de Q School poule B. Samen met Andreas Toft Jorgensen en Michael Rasztovits zijn ze de dagwinnaars.

Uitslagen European Q-School dag 3, Groep B
Laatste 16

Szaganski, Radek 5-4 van Trijp, Danny
Rasztovits, Michael 5-2 Ljubic , Pero
Engstrom, Johan 5-4 Heinsoe, Niels
Jorgensen, Andreas Toft 5-4 Klausmayer, Thomas
Noordermeer, Perry 5-3 Heldt, Tom
Van der Meer, Vincent 5-2 Merkx, Alexander
Tautfest, Erik 5-2 Schulze, Mario
van den Boogaard, Patrick 5-3 Rodriguez, Roxy James

Kwartfinale
Rasztovits, Michael 5-4 Szaganski, Radek
Jorgensen, Andreas Toft 5-2 Engstrom, Johan
Van der Meer, Vincent 5-3 Noordermeer, Perry
van den Boogaard, Patrick 5-1 Tautfest, Erik

Alle uitslagen

Voor de uitslagen bij de European Q School poule B klik hier en voor de uitslagen bij de UK Q School klik hier.