Home PDC Q-School dag 3: 4 Nederlanders geplaatst voor eindfase in poule A

Q-School dag 3: 4 Nederlanders geplaatst voor eindfase in poule A

Vanaf zondag 9 tot en met zaterdag 15 januari beginnen 650 spelers aan de strijd om 32 PDC-tourkaarten. In de Marshall Arena te Milton Keynes zal de UK Q-School gehouden worden, terwijl in het Duitse Niedernhausen het H+ Hotel de locatie is voor de European Q-School. Deze European Q-School zal gespeeld worden in twee groepen: groep A en groep B.

Ook dit jaar is er weer een eerste fase en een finalefase. In de finalefase zullen 32 spelers instromen op de UK Q-School, in Duitsland zijn dit er 19. Dit zijn de spelers die aan het eind van 2021 hun PDC-tourkaart verloren en de top 8 van de 2021 UK en European Challenge en Development Tour Order of Merits.

In totaal zullen 128 spelers per Q-School hun opwachting maken in de Finalefase. Dit houdt in dat tijdens de eerste drie dagen 96 spelers op de UK Q-School daar hun plekje kunnen verdienen, terwijl er op de European Q-School nog 109 plekken te vergeven zijn. Iedere dag zullen acht spelers van de Eerste Fase de stap maken naar de Finalefase. In Milton Keynes zijn dit dus de kwartfinalisten per dag, in Niedernhausen zijn dit de halve finalisten, aangezien de European Q-School vanwege coronamaatregelen is verdeeld in een groep A en een groep B.

In de finalefase, die van 12 tot en met 15 januari gehouden wordt, zullen de dagwinnaars direct een PDC-tourkaart winnen. De resterende 24 PDC-tourkaarten zullen via de UK en European Q-School Final Stage Order of Merit op een pro-rata basis van het totaal aantal deelnemers per Q-School verdeeld worden.

De top 5 meest bizarre gebeurtenissen tijdens PDC Q School 2022 vind je in dit overzicht.

Update 14:00 uur: Maar liefst 4 Nederlanders hebben zich in poule A geplaatst voor de eindfase. Het zijn Martijn Dragt, Danny Jansen, Arjan Konterman en Chris Landman.

Uitslagen European Q-School dag 3, Groep A
Laatste 16
Scheifl, Tobias 5-4 Keskinarkaus, Jani
Dragt, Martijn 5-3 Keine, Sebastian
Mioch, Jeroen 5-1 van Dongen, Jules
Jansen, Danny 5-1 Proosten, Davy
Konterman, Arjan 5-2 Hendriks, Jimmy
Olde Kalter, Dennie 5-3 Gleglu, Nauris
Roelofs, Owen 5-1 van de Griendt, Roy
Landman, Chris 5-2 Verberk, Maikel

Kwartfinale
Dragt, Martijn* 5-3 Scheifl, Tobias
Jansen, Danny* 5-0 Mioch, Jeroen
Konterman, Arjan* 5-0 Olde Kalter, Dennie
Landman, Chris* 5-1 Roelofs, Owen

Alle uitslagen

*Geplaatst voor eindfase PDC Q School 2022

Voor de uitslagen bij de European Q School poule B klik hier en voor de uitslagen bij de UK Q School klik hier.