Nadat de Premier League speelronde gisteravond is afgelast, gaat de UK Open dan gelukkig wel door na lange twijfel. Er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Zo mag er geen publiek bij de wedstrijden zijn en in de hoofdzaal waar het eerste podium staat, zal eerst niet gespeeld worden want daar vriest het momenteel maar liefst vijf graden.
We zullen een hele aparte sfeer krijgen dit weekend in Minehead, want de supporters zijn dus niet van de partij. De wedstrijden die op het eerste bord/hoofdpodium werden gespeeld verplaatsen naar de andere borden in een andere zaal, waar wel een verwarming staat.
Op deze pagina kunt u alle partijen van het hoofdbord volgen en als u hier klikt kunt u ook bekijken hoe de andere wedstrijden verlopen.
Hoofdbord:
Paul Nicholson (83,90) 6 - 5 Terry Jenkins (88,50)
Nicholson won de bull, voorafgaand de wedstrijd en starte het toernooi. Nicholson wist meteen een 180'er te gooien, waarna slechts een klein groepje mensen stond te juichen. The Asset wist zijn eigen leg te behouden via dubbel 8. In de tweede leg gooide Jenkins een 140-score die werd omgeroepen als een 180'er. Jenkins vertelde tegen de caller dat het een 140'er was. Nicholson wist de leg af te snoepen via een 48-finish. Nicholson wist ook de derde en eigen leg te houden. Via een 49-finish weet The Asset met zijn 96 gemiddeld ook de vierde leg te pakken. Na een aantal gemiste pijlen op de dubbels van beide heren wist Nicholson alsnog de leg te pakken. Jenkins wist via een 56-finish zijn eigen leg te behouden en eindelijk op het bord te komen. De zevende leg van de wedstrijd ging via een break, 108-finish, zijn tweede leg op het bord te zetten. Ook de achtste leg gaat naar 'The Bull' via een 120-finish. Met opnieuw de 'Shanghai 20-finish' wist de Engelsman opnieuw een legje af te pakken, terwijl Nicholson maar liefst zes pijlen op tops miste. De eerste vijf legs gingen naar The Asset, maar de vijf legs daarna gaan allemaal naar Jenkins. De elfde leg mag dan nog wel begonnen worden door Nicholson. Na gemiste matchdarts van beide heren wist Nicholson dan alsnog de wedstrijd uit het vuur te slepen.
Ryan Harrington (83,52) 6 - 5 Richie Burnett (86,03)
De Welshman had de eer om de wedstrijd af te trappen, want hij had de bull gewonnen. Harrington is de eerste die een kans krijgt op de dubbel via een 106-finish, maar mist die. Burnett houdt zijn eigen leg niet, want hij wist 72 niet van het bord te krijgen. Via dubbel 2 weet The Price of Wales direct terug te breaken. Ook de derde leg gaat tegen de darts in naar Ryan Harrington via een 60-finish. Opnieuw weet degene die de leg begon niet de leg te houden. Burnett plaatst dus een break en gaat naar 2-2. Na veel gemiste dubbels van beide heren zorgt Harrington opnieuw voor een break. Via een 81-finish op de bull weet de Welshman terug te komen naar 3-3. De zevende leg is de eerste leg van partij die met de darts mee gaat en zo komt Richie Burnett via een 62-finish op een 4-3 voorsprong. In de achtste leg weet Harrington ook zijn eigen leg te behouden via een 82-finish. Na een aantal gemiste pijlen op de dubbel wist de negende leg alsnog naar Burnett te gaan. Harrington weet de tiende leg te houden, waarna de laatste leg begonnen wordt door Burnett. Harrington weet als eerst de matchdart te gooien, omdat Burnett zich 'dood' gooide vanaf 99. Harrington dus door naar ronde twee.
Lee Evans (89,10) 6 - 3 Dimitri Van den Bergh (89,96)
Evans mocht de wedstrijd beginnen, omdat hij de bull had gewonnen. Via dubbel 16 weet Evans zijn eigen leg ook te houden. Mede dankzij een missers op tops van Evans weet Van den Bergh de leg te houden en op 1-1 te komen. The Dreammaker mist een 123-finish op dubbel 9, waarna Evans dubbel 5 vindt en op 2-1 komt. Via dubbel 10 weet de Belg de stand weer gelijk te trekken, na een aantal missers op de dubbel van hem. Via een 81-finish gaat er opnieuw een leg met de darts mee en zo komt Evans op een 3-2 voorsprong. Dimitri blijft veel kansen missen op de dubbel, waarna Evans zijn kans pakt en een break pakt via een 56-finish. Dankzij een aantal goede scores en een 49-finish weet Van den Bergh de stand qua breaks weer gelijk te trekken. Evans blijft profiteren van de gemiste dubbels, terwijl hij zelf ook meer dubbels begint te missen. Met deze legwinst mag hij voor de wedstrijd gaan gooien. In de negende leg weet Van den Bergh nog een 170-finish te missen, waarna Evans dubbel 18 gooide voor de winst en toch wel voor een verrassing zorgt in Minehead.
John Morris (72,11) 2 - 6 John Part (83,79)
Part mocht de wedstrijd beginnen, want hij had de bull gewonnen voorafgaand de wedstrijd. Beide heren weten direct een 180'er te gooien, waarna Part de eerste leg hield. Via een prachtige 108-finish wist Part een break te plaatsen. Doordat Morris een aantal pijlen op de dubbel miste in de derde leg, kwam Part weer dichterbij maar profiteerde niet. Morris brak naar 2-1. In de vierde leg ging de dubbel er direct in met een mooie 109-finish, waarmee de stand weer gelijk werd getrokken naar 2-2. Via dubbel 20 wist Darth Maple de voorsprong opnieuw te pakken. De zesde leg ging met een break naar John Part, die tegen de 100 gemiddeld staat te gooien. Na een aantal gemiste dubbels van Part, wist hij alsnog de leg te houden en op matchpoint te komen. Na opnieuw vele missers van beide heren op de dubbel, weet John Part de winst de pakken met 6-2 waarmee hij de laatste man is die door is naar de tweede ronde.
Toni Alcinas (85,38) 4 - 6 Alex Roy (87,91)
Roy mocht de wedstrijd beginnen, maar verloor al snel de eerste leg. De Engelsman miste een 110-finish in de tweede leg, waarna Alcinas dubbel 5 gooide voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg begon Roy met tweemaal 180, waarna hij de 141-finish niet uitgooide. Via dubbel 5 ging de leg alsnog naar de Pub qualifier. Via dubbel 8 wordt het 2-2 en is de wedstrijd weer terug in evenwicht. Omdat Roy een mooie marker had geplaatst boven de dubbel 20, wist hij die dubbel te gooien voor zijn eerste voorsprong. Via dubbel 10 weet de Spanjaard de reeks van de Engelsman even te stoppen en komt op 3-3. Doordat Alex Roy opnieuw tops gooide kwam hij ook opnieuw op voorsprong, 4-3. Alcinas blijft vechten en komt terug tot 4-4. Roy mist een 104-finish op de dubbel, maar Toni Alcinas weet niet te profiteren. Roy had daarom nogmaals drie pijlen om op matchpoint te komen en deed dat met zijn derde dart. Met een 72-finish weet Roy de winst te pakken, mede dankzij drie missers op de dubbel 2 van The Samurai.
James Wilson (89,44) 2 - 6 Gerwyn Price (93,67)
Wilson, die eerder deze week bekend maakte niet te kunnen komen naar de UK Open, had de bull gewonnen en mocht de wedstrijd tegen de Premier League speler Price beginnen. Met de laatste pijl in de hand weet Price in de eerste leg direct een break te plaatsen. Via opnieuw dubbel 10 komt The Iceman op een 2-0 voorsprong. James Wilson weet met zijn derde pijl dubbel 9 te raken en blijft daardoor toch in de wedstrijd hangen. Via een 60-finish houdt Price een break voorsprong en komt dus op een 3-1 voorsprong. Via dubbel 16 gaat er wederom een leg met de darts mee en blijft Wilson in de wedstrijd hangen. Price weet zijn eigen leg te behouden via een 56-finish op dubbel 20. Wilson kon niet zijn eigen leg houden om het vaste ritueel van de afgelopen legs vast te houden. Price had ook wat moeite met de dubbels in deze leg maar weet wel als eerst dubbel 2 te gooien om op matchpoint te komen. Wilson pakt opnieuw zijn kansje niet die hij kreeg op 128. Price pakt de winst via dubbel 10 en gaat ook de ballenbak in.
Alan Norris (88,50) 4 - 6 Dirk van Duijvenbode (92,80)
Norris zal de wedstrijd aftrappen tegen de Nederlander. Via een 83-finish op dubbel 16 ging de eerste leg met de darts mee en komt de Engelsman op 1-0. Ook de tweede leg ging met de darts mee en zo komt Van Duijvenbode via tops op 1-1. De Nederlander weet in de derde leg twee keer een maximale 180-score te gooien, waarna hij als eerst dubbel 8 weet te gooien voor een break en een 2-1 voorsprong. Van Duijvenbode weet de voorsprong nog steviger vast te pakken en gooit een prachtige 144-finish, waarna het gejuich van de Nederlander luid en duidelijk hoorbaar was. Ook de vijfde leg ging via een break naar Dirk van Duijvenbode. Via een 65-finish van Chuck breakt de Engelsman naar 4-2. Via een fantastische 164-finish van Alan Norris weet hij op 3-4 te komen, terwijl Van Duijvenbode gewoon nog steeds lekker staat te gooien. Van Duijvenbode weet 60 niet uit te krijgen, waarna Norris via dubbel 10 op een gelijke stand weet te komen na een 4-1 achterstand. Norris mist in de negende leg zes pijlen om op matchpoint te komen, waarna The Titan uiteindelijk dubbel 2 gooide om nog maar een leg van de overwinning te komen. Via een 96-finish weet de Nederlander ook de tiende leg te pakken, waarmee hij zich in de derde ronde heeft geplaatst.
Mike Norton 5 - 6 Raymond van Barneveld
Onze landgenoot heeft de bull, voorafgaand de wedstrijd, gewonnen en mag de laatste tweede ronde wedstrijd aftrappen. De eerste leg gaat met de darts mee en zo komt RVB op een 1-0 voorsprong. Ook de tweede leg gaat met de darts mee en zo komt Norton op 1-1 via dubbel 16, die hij gooide met zijn tweede pijl. De derde leg gaat wederom probleemloos naar degene die die leg is begonnen. Van Barneveld komt dus op 2-1. Via uiteindelijk dubbel 5 weet Iron Mike de stand op 2-2 te komen, terwijl Barney twee pijlen op dubbel 18 mistte. De vijfde leg gaat via een 25-finish naar Van Barneveld. De zesde leg was een goede leg van de Engelsman en hield die leg ook gewoon via een 60-finish. Doordat Van Barneveld een 116-finish miste op tops, krijgt Norton een kans op 120 die hij vervolgens uitgooit en voor het eerst op voorsprong komt. Via dubbel 15 weet Norton op matchpoint te komen en zet daarmee de Nederlander met de rug tegen de muur. Norton mist drie matchdarts, waarna hij Van Barneveld een legje terug pakt. Wederom weet Norton drie matchdarts te missen, waarna de Nederlander alsnog er een beslissende leg uit wist te slepen. De Engelsman zette zich wel weer perfect op tops, maar mocht daar niet voor terugkomen want Van Barneveld wist meteen zijn eerste matchdart erin te gooien vanaf 112.
(Inclusief wedstrijden Bord 1 t/m 7)
Laatste 128:
Harry Ward 6-0 Daniel Lee
Alex Roy 6-2 Mark Walsh
Benito van de Pas 6-5 Cristo Reyes
Ron Meulenkamp 6-4 Andy Hibbert
Paul Nicholson 6-5 Terry Jenkins
Paul Whitworth 6-3 Martin Atkins
Joe Davis 6-5 Dan Reed
Kirk Stepherd 6-4 Adam Hunt
Michael Rasztovits 6-3 Simon Tate
Rene Eidams 6-4 Andrew Johnstone
George Killington 6-4 Andy Jenkins
Paul Hogan 6-5 Darren Brown
David Airey 6-4 Benjamin McClelland
Luke Humphries 6-0 Liam Kelly
Ryan Harrington 6-5 Richie Burnett
Bradly Brooks 6-4 Chris Quantock
Ricky Evans 6-1 Andreas Hajimina
Ryan Meikle 6-5 Mickey Mansell
Jason Mold 6-3 Prakash Jiwa
Cody Harris 6-1 Tony Mitchell
Lee Evans 6-3 Dimitri van den Bergh
Daryl Pilgrim 6-2 Ian Jopling
John Part 6-2 John Morris
Laatste 64:
Nathan Aspinall 6-3 Andrew Pullen
Vincent van der Voort 6-3 Martin Biggs
Ryan Harrington 6-3 Danny Noppert
Ricky Evans 6-2 Carl Wilkinson
Joe Cullen 6-2 Jose Justicia Perales
David Airey 6-1 Stuart Kellett
Robert Owen 6-4 Michael Burgoine
Paul Nicholson 6-5 Richard North
Michael Barnard 6-2 Cody Harris
Harry Ward 6-1 Ted Evetts
Dave Chisnall 6-2 Rene Eidams
Keegan Brown 6-4 George Killington
Jermaine Wattimena 6-0 Andy Hamilton
Alex Roy 6-4 Toni Alcinas
David Evans 6-4 Benito van de Pas
Ron Meulenkamp 6-1 Joe Davis
Kirk Stepherd 6-3 Vincent Kamphuis
Gabriel Clemens 6-0 Andrew Gilding
Ryan Meikle 6-4 Mark Craddock
Luke Humphries 6-3 Wayne Jones
Chris Dobey 6-5 Lee Evans
Gerwyn Price 6-2 James Wilson
Robert Rickwood 6-0 James Richardson
John Part 6-0 Paul Whitworth
Jason Lowe 6-4 John Scott
Stephen Bunting 6-2 Bradly Brooks
Dirk van Duijvenbode 6-4 Alan Norris
Nathan Rafferty 6-3 Jason Mold
Daryl Pilgrim 6-4 Geert Nentjes
Raymond van Barneveld 6-5 Mike Norton
Door: Marcel Bus
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties