Terugblik op de allereerste speelweek van het nieuwe SuperLeague-seizoen 2024/2025 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op de allereerste speelweek van het nieuwe SuperLeague-seizoen 2024/2025

Terugblik op de allereerste speelweek van het nieuwe SuperLeague-seizoen 2024/2025

De allereerste speelweek van het nieuwe SuperLeague-seizoen 2024/2025 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Welke teams gaan dit jaar Goudenregenbar, SLT Die Gaststube, ’t Voorhuys en De Moriaan opvolgen als SuperLeague-kampioenen? Hieronder lees je de terugblik van afgelopen weekend. De eerstvolgende speeldag van de SuperLeague staat gepland voor zaterdag 28 september.

Hoofdklasse

Regerend kampioen Goudenregenbar uit Den Haag is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij promovendus SLT Die Gaststube in Joure was Goudenregenbar te sterk: het werd 3-7. Na de singles was het nog spannend, maar in de koppels maakte de kampioen het verschil. De ruimste overwinning was zaterdag echter voor Gouwetéén-Hemeco. Die ploeg won op bezoek bij nieuwkomer De Moriaan en gaf slechts één punt af: 1-9. Ron Wisniewski redde de eer voor de promovendus uit Kampen. Verder pakte Café De Dissel in eigen huis een prima zege tegen DKE RW Repair uit Den Haag (7-3) en maakte Dart Team Venlo korte metten met ’t Voorhuys (8-2). Ondanks de nederlaag noteerde Niels Alblas van ’t Voorhuys zaterdag wel tien keer 180. Ten slotte eindigde het treffen tussen Oranjebar en Team Winsum Sneek in een 6-4 overwinning voor de thuisploeg. Jermaine Wattimena versloeg Rick Hofstra met 4-2 in de captainsgame.

Overgangsklasse A

SLT Vosta uit Enschede is na de eerste speelronde koploper in de Overgangsklasse A. In eigen huis behaalde Vosta een zeer ruime zege tegen nieuwkomer SLT Sneek: 9-1. Alleen Wieger Boonstra pakte een punt door zijn singlepartij te winnen. Naast de ploeg uit Enschede wonnen nog drie teams hun eerste wedstrijden. Café Kremer was in eigen huis met 8-2 te sterk voor SLT De Karre uit Tuk. SuperLeague Stadskanaal won vervolgens met 7-3 van SLT Tasmania Groningen. Spannend was het bij nieuwkomer Twentse Ros tegen SLT de Brogge. Tot 3-3 bleef de strijd in evenwicht, maar toen won Twentse Ros drie koppels op rij voor de overwinnning: eindstand 6-4. Het laatste duel, de derby tussen Visco Urk en Twenty Six Urk, eindigde in evenwicht. Visco Urk had de winst in zicht, maar zag de laatste koppel en de captainsgame verloren gaan. Johann Brouwer won in een beslissende leg van Geert Hemelrijk en zorgde voor de 5-5 eindstand.

Overgangsklasse B

SLT Langhenkel Vastgoed is na het vertrek uit de Hoofdklasse met een overwinning begonnen in de Overgangsklasse B. De ploeg uit Heerde was op bezoek bij SL Rijnvogels Duurzaam nipt te sterk: 4-6. Langhenkel sleepte de winst in de koppels binnen. Ook Café Sante Leiden begon het seizoen met een winstpartij. Op bezoek bij Hippo Hilversum moest daar wel een captainsgame aan te pas komen. Arie van den Eijkel versloeg Stefan Schreuder in een beslissende leg voor de volle buit: eindstand 4-6. De ruimste zege was er zaterdag voor Superleague Rotterdam, dat op gemiddelde aan de leiding gaat. Rotterdam was thuis veel te sterk voor SL Watergoor Bastards (9-1). Alleen Jeffrey Bekema pakte namens de ploeg uit Nijkerk een puntje voor zijn gewonnen singlepartij. Het duel tussen Bosgenoegen en De Moriaanse Gladiolen is afgelopen weekend niet gespeeld. De wedstrijd tussen de degradant uit de Hoofdklasse en de ploeg uit Kampen staat komend weekend op het programma. Ten slotte speelden De Stam en Sonny's Darts / Café De Stoof afgelopen zaterdag gelijk. Bertes Roode van De Stam versloeg Wesley van Trijp voor het punt in de captainsgame.

Overgangsklasse C

De heren van Binnadorst hebben de leiding in de Overgangsklasse C te pakken. Binnadorst won afgelopen weekend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij SLT Bubbels Roermond (2-8). Alleen de twee laatste koppels werden gewonnen door de nieuwkomers in de Overgangsklasse. Ook Tricolores ’t Goirke boekte een keurige overwinning. In eigen huis werd Fanatics Weert met 7-3 verslagen. De resterende duels in de Overgangsklasse C waren spannender. Dartcafé Nouveau en SLT De Salamander wonnen met het kleinst mogelijke verschil: allebei 6-4. Nouveau versloeg De Reünie-Adro Parket in de koppels; datzelfde deed De Salamander tegen De Dartshop ’t Vrijthof Allstars, dat vorig jaar nog in de Hoofdklasse gooide. Het duel tussen Sport Pub Goes en Oranjestad United eindigde tenslotte in 5-5. Maikel Mossou van Oranjestad won in een beslissende leg in de captainsgame van Arne Spee voor het punt.

Op de algemene SLN-pagina van de NDB zijn de uitslagen, speelschema's en standen te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties. Als je op een uitslag klikt, kun je ook alle details (uitslagen in legs, 180-ers en hoge finishes) bekijken.

Bron en tekst NDBdarts.nl

Stand na een speelweek hoofdklasse:

Dart Competitie

Dart Competitie

# Team Wed Totaal Gem.
1 Gouwetéén-Hemeco 1 3 9
2 Dart Team Venlo (DTV) 1 3 8
3 Café De Dissel 1 3 7
4 Goudenregenbar 1 3 7
5 Oranjebar 1 Mariahout 1 3 6
6 Team Winsum Sneek 1 0 4
7 DKE RW Repair 1 0 3
8 SLT Die Gaststube 1 0 3
9 't Voorhuys 1 0 2
10 De Moriaan 1 0 1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws