Hempel en Schindler kloppen Van den Bergh en Wattimena in spannende tweede ronde PDC-WK PDC
PDC

In het Alexandra Palace stonden op vrijdagavond vier tweede ronde wedstrijden op het programma, waarbij Van den Bergh de avond opende tegen Hempel. De Duitser kwam van een 2-0 in sets achterstand terug en speelde steeds beter om de overwinning op te eissen.

De Duitser Hempel begon sterk door meteen in de opening de Belg te breaken. Hij nam ook een 0-2 voorsprong, maar The Dreammaker wist zich terug te vechten en pakte drie legs op rij. In set twee slaagde Van den Bergh erin om met 2-0 voor te komen in sets. In de derde set kwam de Belg 0-2 achter, herstelde tot 2-2, maar uiteindelijk ging de set toch naar de Duitser.

In set vier mocht Hempel beginnen, maar Van den Bergh nam een 2-0 voorsprong en kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen toen Hempel 151 uitgooide om zijn eigen leg te behouden. Nadat de Belg zijn tweede en derde wedstrijdpijl miste, gooide de man uit Keulen 84 uit om de set gelijk te trekken op 2-2.

'Hempel on fire' gooide vervolgens zijn tweede 10-darts leg en nam in de vijfde set een 1-0 voorsprong. Hempel wist zijn break te behouden en kwam op 0-2. Toen Van den Bergh er niet in slaagde om 76 uit te gooien, gooide Florian Hempel 80 uit op dubbel vijf voor de overwinning. Hempel zal in de volgende ronde uitkomen tegen de winnaar van het duel tussen Bunting en Joyce.

Na Hempel kwam The Wall, Schindler, in actie. De Duitser wist de eerste set met 3-1 te winnen van Wattimena, hoewel de Nederlander de set was begonnen. De 27-jarige Duitser mocht de tweede set beginnen, en de eerste drie legs gingen met de darts mee. Schindler won vervolgens de leg van Wattimena op dubbel 12 in 16 pijlen, waardoor er donkere wolken boven Ally Pally leken samen te komen voor Wattimena.

De 35-jarige uit Westervoort mocht de derde set beginnen, maar Schindler snoepte deze af. Wattimena wist echter terug te breaken en zijn eigen leg te behouden via de 'Big Fish' (170-finish). Nadat de Duitser 2-2 maakte, mocht de Gelderlander beginnen aan de belangrijkste leg. Een 145-finish werd op een haartje gemist, waardoor de eerste wedstrijdpijl voorbijging. Daarna gooide Wattimena dubbel 10 uit om in de wedstrijd te blijven.

In de vierde set gooide Schindler een 74-finish om Wattimena te breaken en 2-0 voor te komen. Met zicht op de haven scoorde de Duitser iets minder en wist de Nederlander de dubbel te missen voor de break, waarna 'The Wall' de dubbel vond en naar de derde ronde van het PDC-WK ging.

Uitslagen Paddy Power World Darts Championship

Dimitri Van den Bergh (90.77) 2-3 Florian Hempel (R2) (91.78) (3-2; 3-1; 2-3; 2-3; 0-3)

Martin Schindler (96.93) 3-1 Jermaine Wattimena (89.85) (R2) (3-1; 3-1; 2-3; 3-0)