Dag 5 NH Cup 2024: halve finales bij jeugd en dames en tweede ronde hoofdtoernooi Regiodarts
Regiodarts

Vanavond gaat de tweede editie van de NH Cup verder. Het hoofdtoernooi begint aan de laatste 16 terwijl er bij de dames en jeugd halve finales op het programma staan. Dartfreakz is live ter plaatse voor updates tijdens deze mooie dartavond.

De avond zou worden geopend met de eerste halve finale van het damestoernooi. Daarin stond Lerena Rietbergen tegen Marjolein Tammer voor een finaleplaats. Rietbergen trok zich echter terug waarmee Marjolein Tammer geplaatst is voor de finale van het damestoernooi op zaterdag. De tegenstander van de dartster uit Heerhugowaard wordt later deze week bepaald.

Vervolgens ging de tweede ronde van het hoofdtoernooi van start met een duel tussen Mike van Kemenade en Bart Mol. Hierin wist Van Kemenade na een 0-2 achterstand vier sets op rij te winnen voor een 4-2 overwinning.

Daarna zien we de tweede halve finale van het jeugdtoernooi. Hierin gaan Quinn Sneeboer en Joe van Gend bepalen wie het tegen Kay Schuurbiers mag gaan opnemen in de finale.

De avond wordt afgesloten met het duel tussen Angelo Balsamo en Jake Dol, die beiden in de eerste ronde veel indruk maakten.

Samenvattingen wedstrijden

Mike van Kemenade 4-2 (2-3, 1-3, 3-2, 3-0, 3-1, 3-1) Bart Mol
In de eerste set was het Van Kemenade die de eerste 180 van de wedstrijd gooide, maar dankzij finishes van 84 en 100 ging de set toch met 3-2 naar Bart Mol. De man uit Onderdijk ging vervolgens door in set twee met ook zijn eerste 180 van de wedstrijd en pakte die set voor een 2-0 voorsprong.

Na de eerste pauze was het Van Kemenade die dankzij onder meer zijn tweede maximale score zijn eerste set pakte. De man uit Heerhugowaard pakte meteen door en won de volgende set met 3-0. Bij een stand van 2-2 pakte Van Kemenade zelfs zijn derde set op rij en ging zo met een 3-2 voorsprong de tweede pauze in. Na die pauze wist Van Kemenade onder meer zijn derde 180 en een 98-finish te gooien, waarna hij via tops zijn vierde set op rij en daarmee de 4-2 overwinning pakte.